Una antiga guanyadora d’OT, contra el programa: “Injust, cruel, poca empatia”

Virginia Maestro va ser la gran revolució d’Operación Triunfo 2008. La cantant andalusa era la gran preferida del públic, el que es va demostrar amb la seva victòria. Ara bé, això no impedia que el jurat la nominés setmana rere setmana. Només convencia a Risto Mejide, que la va convertir en la seva protegida. De poc servia això, però, ja que no va poder evitar una valoració negativa rere una altra. Ho va passar molt malament i va estar a punt de ser expulsada en moltíssimes ocasions. Ara bé, finalment va convertir-se en la flamant guanyadora de l’edició.

Des de llavors que es dedica a la música, un món en el qual ha pogut sobreviure. Es guanya la vida gràcies als seus discos, els que li permeten seguir envoltada de certa repercussió mediàtica.

Virginia Maestro, nominada a 'Operación Triunfo'   Telecinco

Virginia Maestro, durant una de les nominacions a ‘Operación Triunfo 2008’ / Telecinco

Doncs bé, tenint en compte aquest context, s’entén perfectament el comentari que ha publicat en el seu perfil de Twitter. Un missatge llarg i sincer en el qual aplaudeix la decisió de Portu, un dels membres del jurat de l’edició d’enguany, que ahir va demanar perdó públicament per la valoració cruel que va fer de Samantha.

“Des que vaig estar en el programa no l’he tornat a veure, crec que les raons són més que òbvies. Aquest matí, en saber això de Samantha, he pensat en la injustícia que hi ha en aquesta situació i com es passen per alt les circumstàncies dels concursants a vegades. I m’ha tocat la fibra per totes les vegades que vaig callar i tots els anys que vaig seguir callant. I en llegir a Portu disculpar-se he pensat que tant de bo algun membre del jurat hagués fet aquest exercici amb mi quan em va tocar a mi viure-ho. Tots ens equivoquem i jo la primera. Però no tots senten el que Portu ha escrit avui, no tots empatitzen i fan examen de consciència. I això té un valor gegantesc i incalculable, almenys per a mi”, engega.

La cantant s’ha sentit molt agraïda davant del gest del jurat, el que s’evidencia en aquest missatge: “És un gest molt humà que li dona un nou lloc al concursant. Un lloc que es mereix i que s’ha guanyat des del principi, un lloc que mai no li hauria d’haver estat robat. Tant de bo prenguin nota del gran exemple que Javier Portugués ha donat avui. Jo t’aplaudeixo per la teva valentia i per crear un nou precedent. Ja era hora. Ja era hora”. Una transparència que la torna a envoltar d’expectació mediàtica. 

Nou comentari