Denúncia contundent de Miren Ibarguren: “He cobrat menys que un home per la mateixa feina”

L'actriu d'Aída i 'La que se avecina' també lamenta que li hagin pressionat perquè s'aprimés

Miren Ibarguren ha treballat en algunes de les comèdies espanyoles més exitoses de la televisió, com Aída o La que se avecina. Amb una carrera professional molt fructífera, la basca no ha parat de treballar des de ben jove. Aquesta setmana ha concedit una entrevista a la revista Elle en la que se sincera sobre el camí cap a la fama i tots els entrebancs amb els que s’ha trobat només pel simple fet de ser dona.

La de Gipúzcoa sempre va ser la típica nena graciosa, tal com ella reconeix. Apassionada del cinema, assegura que sempre va voler ser actriu perquè la vida a dins de les pel·lícules li semblava millor que la seva pròpia. Va començar a la indústria molt joveneta i no ha parat d’encadenar una sèrie amb una altra, encara que no ha estat fàcil assolir l’èxit en el món de la interpretació: “El pitjor de la fama, segons la meva opinió, són les fotografies robades dels paparazzi. No trobo sentit a què et persegueixin a la platja o a què es presentin en el teu portal només perquè ets actriu. A més a més de totes les mirades de menyspreu que rebo de la gent a qui no agrado, però això no és tan greu”.

En la seva carrera, Miren afirma que s’ha trobat amb inconvenients que reflecteixen el masclisme que hi ha en la professió: “Jo puc dir que he cobrat menys que els meus companys homes quan teníem el mateix paper o, fins i tot, quan el meu paper era més important. Per una altra banda, també he rebut molta pressió pel que fa al meu físic. No m’han agafat a algun càsting per no estar prou bona. M’han comentat que hauria d’estar més primera, que m’hauria de cuidar més, que no hauria d’engreixar-me… I tot això em fa pensar si realment venim aquí a explicar històries o a ensenyar el cul. Òbviament tinc inseguretats i complexos… Aquesta pressió fa que a vegades ens centrem més en menjar-nos el cap sobre com estar millor de físic en comptes de preparar-nos per millorar el nostre talent interpretatiu”.

Una problemàtica present en la indústria del cinema i també a moltes altres, però que Miren creu que està canviant a poc a poc: “La situació està millorant, almenys en el nostre terreny. Ara bé, encara hi ha molta feina a fer. Jo seguiré actuant perquè és l’única cosa que sé fer i amb el que més gaudeixo”.

Nou comentari