Marisa Martín Blázquez confessa la malaltia que pateix

"Me la van diagnosticar quan tenia 23 anys i hi convisc portant-nos ambdues relativament bé", afirma la periodista

La periodista del cor Marisa Martín Blázquez s’ha cansat que tothom digui que s’ha operat la cara, i finalment ha confessat quina malaltia pateix. Molt emocionada, Marisa ha explicat al programa de Telecinco ‘Viva la vida’ que pateix una malaltia que li treu mobilitat, entre altres parts, a la cara. “Hi ha molta gent que en les meves xarxes socials, i sense coneixement de causa, fa sorna i burla sobre alguna cosa que es veu en la meva cara. Em diuen que deixi d’operar-me, que què m’he fet en la cara. Fins i tot, si poses a Google el meu nom, una de les primeres coses que trobes és ‘Marisa M-B, atenció’”, s’ha queixat.

Alhora, ha explicat que “el motiu de fer-vos partícips del que us explicaré és perquè algú, través d’Instagram, ha contactat amb mi. És una persona que pateix Miastènia greu. Em segueix, per la meva professió, des de fa anys i ha observat en la meva cara signes que ha reconegut. Símptomes de com es manifesta la Miastènia greu, malaltia que em van diagnosticar quan tenia 23 anys i amb la qual convisc portant-nos ambdues relativament bé. Ens respectem i intentem no fotre’ns”.

“A vegades, ve a atacar-me, i em provoca grans crisis que venço amb paciència i fent-li poc cas. És quan més es reflecteix en el meu rostre i quan més, ‘les bones persones’, m’ataquen pel tema físic. La Miastènia greu és una malaltia neuromuscular autoimmune i crònica, caracteritzada per graus variables de feblesa dels músculs esquelètics (els voluntaris) del cos. La denominació prové del llatí i el grec, i significa literalment ‘feblesa muscular greu’. Comença amb un quadre insidiós de pèrdua de forces, que es recuperen amb el descans però que reapareix en reiniciar l’exercici”, ha revelat la periodista.

“Acostuma a iniciar-se en els músculs perioculars. La característica principal de la miastènia greu és una feblesa muscular que augmenta durant els períodes d’activitat i disminueix després de períodes de descans. Uns certs músculs, com els que controlen el moviment dels ulls i les parpelles, l’expressió facial, la masticació, la parla i la deglució (empassar), es veuen afectats per aquest trastorn. Els músculs que controlen la respiració i els moviments del coll i de les extremitats també poden veure’s afectats, però, per fortuna, més tardanament”, ha concretat.

La periodista ha revelat també que segueix un tractament i que pren quatre pastilles diàries per a mantenir a ratlla la malaltia, i que ho aconsegueix a través de la constància i de l’exercici: “L’exercici físic és molt important per a lluitar contra aquesta malaltia”.

Nou comentari