El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
María José Campanario guanya la batalla legal contra Facebook
  • CA

Gairebé tres anys després, María José Campanario ha guanyat a Facebook, segons publica ‘El Confidencial’. La dona de Jesulín de Ubrique, va demandar l’any 2019 a la xarxa social per no eliminar un contingut que ella considerava injuriós, i tot just ara acaba de veure realitzat el seu desig: els comentaris objecte de la demanda han estat esborrats. I sense necessitat de passar per un jutjat, malgrat que totes dues parts estaven citades per al passat 13 de juliol al Jutjat d’Instrucció número 3 d’Arcos de la Frontera, a Cadis.

Campanario, representada pels advocats Mario Bonacho i Antonio González-Zapatero, va sol·licitar a Facebook l’eliminació de diversos comentaris “sobre el seu estat de salut“, segons ha explicat Bonacho a ‘El Confidencial’. “Els comentaris eren de molt mal gust i, sens dubte, vulneraven l’honor de la nostra clienta en arribar a qüestionar fins i tot el patiment de la seva malaltia”, assegura l’advocat. En un primer moment la xarxa social es va negar a esborrar-los, al·legant que “no podia traslladar dades privades i/o confidencials d’un usuari i que tampoc procedia l’aplicació de cap protocol per a exercir el dret de rectificació”.

María José Campanario Europa Press

Davant l’infructuós intent extrajudicial, Campanario va interposar una demanda contra la plataforma i, després d’alguna discussió legal (Facebook España va assegurar que no s’havia de notificar a la seu espanyola sinó a la matriu irlandesa, la jutgessa va rebutjar aquest argument i es va declarar a la xarxa social en rebel·lia), el judici estava datat per al passat 13 de juliol.

No obstant això, l’assumpte ha acabat de manera extraprocessal: “Els comentaris han estat eliminats per Facebook i no ha estat necessari arribar fins al final del procediment”, aclareix Bonacho. Com el procés ha finalitzat sense sentència, no hi ha hagut un pronunciament exprés sobre la qüestió de fons, però Bonacho creu que “era més que evident que aquells comentaris erosionaven la seva esfera honorífica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa