Lydia Bosch té càncer

Ho ha explicat ella mateixa a través del seu compte d'Instagram

Lydia Bosch acaba de fer 57 anys i ho ha fet amb una notícia que ha entristit moltíssim i ha espantat als seus amics, fans i companys de professió. L’actriu ha confessat a través de les seves xarxes socials que pateix càncer de pell i ho ha fet amb una reflexió on ha volgut deixar clar que és molt important protegir-se. “Fa dues setmanes a través d’una biòpsia en una lesió de la pell de la meva barbeta que mai acabava de curar (portava més d’un any sense donar-li importància), em van diagnosticar un carcinoma basal. És un tipus de càncer de pell però encara que la paraula al principi espanti molt, no és un càncer perillós (no afecta cap òrgan vital) com pot ser el melanoma”, començava explicat l’actriu.

Seguidament, relata que “s’origina en les cèl·lules basals més profundes de l’epidermis i creixent molt lentament, però ha de ser tractat per a evitar que continuï creixent. El principal factor de risc per desenvolupar-lo és l’exposició al sol. I jo des de la meva adolescència he comprat totes les paperetes per tenir-lo. He fet veritables bogeries per a bronzejar-me. I l’efectiu acumulatiu del sol en la meva pell m’ha provocat això”.

Per tot això, Bosch defensa que “hem de prendre consciència  i fer-nos revisions també de la pell anualment per a evitar mals majors, i agafar l’hàbit de posar-nos protecció solar diàriament“. Jo començaré a cuidar-me de debò i us compartiré per aquí els meus avanços i descobriments”, ha conclòs.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lydia Bosch (@lydiabosch)

Nou comentari