El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Leticia Dolera: “El feminisme segueix incomodant i Twitter s’està convertint en una xarxa d’odi molt hostil”

Leticia Dolera va acaparar un munt de titulars en fer fora Aina Clotet de la sèrie que produeix per a Movistar . L’actriu catalana va denunciar públicament que l’acomiadament havia estat discriminatori, ja que ho va decidir quan li va comunicar que estava embarassada. Leticia va justificar-se davant del gran revolt que es va crear amb un comunicat en el qual assegurava que el problema havia estat que l’assegurança té una falta de cobertura davant problemes d’embarassades: “Vam buscar solucions al respecte i fins i tot vam unir forces per denunciar-lo, ja que ens semblava i ens segueix semblant una discriminació. Ara bé, finalment ho vam rebutjar, ja que Aina no podia encarnar aquest personatge perquè durant la sèrie reconnecta amb la seva sexualitat i mostra el cos despullat en diverses ocasions”. Considera que tota aquesta controvèrsia va aprofitar-se per atacar la seva ideologia feminista, una opinió que encara manté.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Déjate llevar con ellas. Déjate por ellas. #dejatellevarserie

Una publicación compartida de LeticiaDolera (@leticiadoleraoficial) el

 

Aquesta setmana Dolera torna a ser notícia, i és que la marca de maquillatge Max Factor l’ha convocat com a ambaixadora: no per explicar les alabances del producte, sinó perquè debati sobre el propi concepte de la bellesa. Així ho ha explicat a ‘La Vanguardia‘ en una entrevista en la qual ha animat les dones a qüestionar-se què significa ser bella: “És una cosa condicionada, crec. Es tracta de trencar amb els condicionants i trobar què és la bellesa en cadascuna de nosaltres i no quedar-nos tancades en els cànons. El maquillatge té una doble lectura, i és que et permet jugar, canviar-te i sentir que ets una altra. El que no m’agrada és que pot portar-te a ser esclava i sentir com et diuen que estàs molt estranya o tens mala cara. No, perdona, aquesta és la meva cara”.

 

Sobre la polèmica amb Aina Clotet, simplement ha volgut recordar que va emetre el comunicat per explicar-se: “No va haver-hi discriminació, no es tractava d’estalviar-se problemes ni diners, sinó d’una impossibilitat artística. No pots explicar aquella història amb una actriu embarassada de sis mesos. En el projecte han participat cinc dones embarassades i les vam contractar igualment, comptant amb què hauríem de contractar substitutes. I en cap moment ens ho vam plantejar com un handicap”. Considera que el problema principal de tot plegat és que el feminisme segueix incomodant: “Com se’m vincula a aquest moviment, hi havia ganes d’assenyalar una feminista”. 

 

 

Va ser a la xarxa on més se la va atacar, el que ara ha volgut denunciar: “Twitter s’està convertint en una xarxa social de l’odi, a veure qui dona la millor clatellada, qui dona més canya a l’altre… S’ha tornat un lloc molt hostil. Tot i així, no s’ha de perdre de vista que el fa servir un 5% de la població. Ens sembla que és un reflex de la societat i no és així”. 

 

Com creu que està el feminisme actualment? En un moment clau: “No hem de defallir. Quan des d’un partit polític mostren discursos de l’odi, masclistes, racistes i homòfobs, els donen ales, els legitimes i naturalitzes. No podem normalitzar el masclisme, el racisme i l’homofòbia. Hem de prendre’n consciència com a societat”. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa