El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La condemna a la qual s’enfronta Ana Soria després de ser detinguda per conduir sense carnet
  • CA

Ana Soria, l’actual de parella d’Enrique Ponce, va ser detinguda aquest cap de setmana per conduir sense carnet. I ara la revista ‘Semana’ dona detalls de quina és la condemna a la qual s’enfronta la parella del conegut torero. Aquest delicte contra la Seguretat Viària està recollit a l’article 384 del Codi Penal, tal com expliquen des de Legalitas a la revista del cor, i per això pot ser condemnada a tres escenaris molt diferents.

Aquest article castiga la conducció de qualsevol vehicle motoritzat sense permís o llicència, per pèrdua total, pèrdua de vigència, privació cautelar o definitiva, o per no haver-lo obtingut mai, incloent la conducció sense punts en el permís de conduir, amb pena de presó de 3 a 6 mesos, o amb multa de 12 a 24 mesos de 2 a 400 euros, o bé amb treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies”, assegura ‘Semana’.

Però aquesta decisió depèn del jutge: “Se sol jutjar a través d’un judici ràpid. S’acostuma a pactar i si pacta el teu advocat se sol treure un terç de la condemna, en comptes d’una pena de presó de tres mesos serien dos mesos, en comptes de 12 mesos serien 8, i treballs en comptes de 31 es quedaria en 21″, comenten des de Legalitas. Tot això prèviament acceptant que ets culpable i si has reconegut els fets, condició obligatòria perquè aquesta rebaixa existeixi.

A més, els experts apunten a la revista que perquè et condemnin a fer treballs comunitaris abans has hagut de donar el teu consentiment. “Són treballs molt altruistes. Ells han de donar el seu consentiment per a fer treballs comunitaris, si no consenteixen els hi posen una altra pena”, diu la lletrada consultada per ‘Semana’. D’altra banda, la multa variarà en funció de la teva capacitat econòmica, encara que habitualment se sol fixar en 10 euros aproximadament.

Tot va passar aquest cap de setmana quan Ana Soria estava conduint per Almeria mentre que Enrique Ponce anava de copilot. En arribar a una rotonda, van veure un control de trànsit de la policia, es van posar nerviosos i, ràpidament, van intercanviar els seus seients. En ser aturats pels agents, ell va oferir als agents el seu DNI però els policies van sol·licitar el d’ella perquè sabien que era la que estava al volant en el moment de ser aturats. Els agents va comprovar que Ana Soria no té permís de conduir (i que mai no n’ha tingut) i és detinguda i portada a comissaria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa