El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Basté: “No me n’amago, tinc TDA i TOC”
  • CA

TV3 emetrà una nova edició de La Marató aquest diumenge 19 de desembre. La cadena pública confia en aconseguir un bon bot que ajudi en la investigació de la salut mental, un àmbit que està més d’actualitat que mai arran del suïcidi de Verónica Forqué. En la presentació oficial davant dels mitjans, els presentadors han aplaudit que hagin escollit aquest tema per intentar trencar amb els estigmes i tabús que encara l’acompanyen. Jordi Basté, Lídia Heredia, Gemma Nierga, Ramón Pellicer, Mari Pau Huguet i Ramón Gener s’han apropat fins a una reunió en la que han deixat clar que els fa “moltíssima il·lusió” participar-hi.

Amb aquest programa volen trencar murs i això és, precisament, el que ha fet Jordi Basté. El presentador de RAC 1 ha fet una passa endavant i ha confessat públicament que la seva situació personal no és la millor: “Crec que és bàsic mantenir la solidaritat que cada any ens caracteritza. Jo no me n’amago, em sento còmplice de La Marató d’enguany perquè jo tinc TDA i TOC. De les primeres coses que em va dir el psicòleg va ser que tenia l’oportunitat de tenir un altaveu i que havia d’explicar públicament què em passa”.

El presentador va revelar que tenia aquests problemes relacionats amb la salut mental el novembre del 2020, quan va confessar en una entrevista que és hipocondríac, que té una tendència fòbica i un trastorn obsessivocompulsiu. Ell, segurament més que cap dels seus companys, entendrà perfectament el que puguin arribar a explicar altres persones en la mateixa situació mental. Té ganes de participar en aquest especial, un de molt especial per a ell.

Els presentadors de La Marató d’enguany, en la foto promocional / TV3

El locutor de ràdio més escoltat vol ajudar altres persones amb el seu testimoni, del que és probable que doni més detalls en el programa de diumenge. Encara que no ho faci, amb aquest gest ja demostra l’interès en trencar amb la vergonya que pot arribar a fer reconèixer patir un d’aquests trastorns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa