El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revelen la raó del distanciament definitiu de Joan Carles i Sofia: “Van deixar de dormir junts”
  • CA

Pilar Eyre manté des de fa temps que Joan Carles i Sofia no mantenen relacions des del naixement de Felip. Les infidelitats van estar presents en el matrimoni des del principi, una relació trencada sense amor ni passió. L’obligatorietat de tenir un hereu home era el que els mantenia units en un principi, tal com revela la cronista catalana. A la columna de Lecturas d’aquesta setmana explica, de fet, que Sofia va patir moltíssim durant l’embaràs de Felip per la pressió que sentia: “Si no dono a llum a un hereu, haurem perdut la nostra oportunitat de regnar a Espanya”.

Aquell tercer embaràs era l’última oportunitat. La premsa de l’època explicava que els dos parts de Sofia havien estat perfectes i sense complicacions, però la realitat era una altra. Dues cesàries i un avortament poc després de casar-se: “Li van explicar a Urbano que Sofia havia tingut un atac d’apendicitis a Grècia pel qual l’havien hagut d’operar d’urgència. El que en realitat va patir va ser un avortament natural, tal com va recollir la premsa grega”. Tot això complicava que Sofia pogués intentar tenir un quart embaràs en cas que Felip hagués estat una altra nena.

“Joan Carles també va patir tanta pressió que quan el doctor li va dir que havia estat un nen, va caure a terra desmaiat. En tornar en si, hauria trucat a Franco per cridar, eufòric, que havia estat un nen”, explica la cronista. I d’aquí, a la felicitació de Joan Carles a Sofia: “Joan Carles va entrar a l’habitació de la dona, que havia donat a llum amb la jaqueta del pijama del seu marit (un costum que havia iniciat amb Elena). Els dos ploraven i potser en aquell moment Joan Carles la va mirar, no amb amor, sinó amb agraïment. I Sofia li va xiuxiuejar que havia complert el seu deure”.

Joan Carles i Sofia, amb els fills quan eren petits / Europa Press
Joan Carles i Sofia, amb els fills quan eren petits / Europa Press

A partir d’aquí, les seves relacions íntimes van cessar immediatament: “Joan Carles i Sofia mai no van tornar a tenir intimitat conjugal. Per a què? Ja no era necessari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa