La separació d’Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó continua generant titulars. La parella va emetre un comunicat oficial en el que confirmaven que “interrompien el seu matrimoni“, un anunci que feien forçats després de les imatges de l’exduc de Palma passejant de la mà d’una altra dona. Iñaki assegurava públicament que aquestes són “coses que passen” i repetia, una vegada i una altra, que continuaran units i vetllant pels quatre fills. En aquell moment els van criticar molt per no fer servir les paraules “separació” o “divorci” en l’escrit. Ara podria entendre’s una mica més aquesta estratègia si fem cas de les paraules que ha pronunciat l’advocat de l’exduc de Palma, Mario Pascual Vives. El lletrat ha deixat caure a El Món a RAC1 que la parella no ha trencat definitivament, el que ha sorprès molt als oients.

“Aquest no és un cessament i no és un divorci, és un temps que ells es donen amb la seva interrupció de la relació. Si van emetre el comunicat va ser per demostrar que són capaços d’arribar a acords i perquè tingués un efecte balsàmic en la informació pública. Jo mai no havia vist cap incident ni res que em fes pensar en una figura en el matrimoni”, ha etzibat l’advocat per sorpresa. Està insinuant que Cristina sabria que el marit té amigues íntimes i que, tot i així, estaria disposada a tornar amb ell en un futur? Fins i tot sembla que reveli un presumpte pacte entre ells segons el qual poden tenir altres relacions durant aquest parèntesi sempre que això els ajudi a adonar-se de què volen fer amb la seva relació.

L’advocat, que és amic íntim d’Iñaki, també ha deixat anar un al·legat en el que intenta defensar-lo: “No és un vilà i no ha de donar explicacions. Jo li recomanaria que no s’expliqui perquè parlar del passat no ajuda. Ell ho ha passat malament, molt malament. No us podeu imaginar el que ha sigut viure empresonat. L’he visitat durant dos anys i mig i la seva vida allà era duríssima. No crec que sigui gaire feliç i no crec que estigui bé ara. No sé si pot estar pitjor després de tot el que està passant”.

A més a més, ha volgut deixar clar que Iñaki Urdangarin no té la vida solucionada i que el despatx d’advocats en el que treballa li paga molt poc: “Cobra menys de 1.000 € al mes per la feina d’assessoria jurídica en la que treballa només unes hores. Viu de la mare i de la seva dona, que és qui manté els fills i la família. Es desplaça en bicicleta perquè no té vehicle propi. No té cap ingrés per part de la Casa del Rei”. Cal recordar que Iñaki va ser condemnat per corrupció, el que l’ha fet complir una pena a presó. Una entrevista surrealista que genera encara més interrogants en una història que no deixa de sorprendre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa