El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ferran Adrià es mulla sobre el procés sobiranista català: “És històric”
  • CA

El cuiner Ferran Adrià ha concedit una entrevista a ‘Liarla Pardo’ en la qual ha volgut recordar la seva època en el Bulli, però que ha acaparat un munt de titulars per les seves declaracions sobre el procés sobiranista català. Primer de tot, per això, ha tret pit i posar xifres a la seva meteòrica feina al restaurant: “Jo podia posar el preu que volgués perquè cada any teníem dos milions de persones de demanda. Quan vam ser portada del ‘The New York Times’ el 2003, van fer estudis de l’impacte de la publicitat sense pagar. El Bulli va generar 300 milions d’euros anuals. Sé que pot semblar pretensiós, però és la veritat”. Això sí, va comença estant els primers 14 anys a la cuina sense cobrar absolutament res. 

 

La seva carrera ha estat meteòrica, això és indiscutible. Però com dèiem, el que La Sexta no s’esperava és que fos tan sincer en parlar sobre el desig català de la independència. Segons el cuiner, el que passa a Catalunya no és una altra cosa que “un reflex d’allò que està passant a la societat”. I és que l’esclat de les xarxes socials ho ha canviat tot: “Per primer cop la societat té veu amb la xarxa. Fa deu anys, no existien. Ningú, ni polítics ni periodistes, no està preparat mentalment perquè demà les persones prenguin la iniciativa com està succeint a Catalunya“.

 

Ferran Adrià a 'Liarla Pardo'
Fes-hi clic per veure el vídeo de Ferran Adrià a ‘Liarla Pardo’ | La Sexta

 

Molts espanyolistes han justificat les seves crítiques al procés en assegurar que és tot un desig boig dels polítics, però sembla que el xef no hi està d’acord. Es creu les manifestacions, els clams de la gent del poble, que titlla com a motor d’aquest procés independentista.   

 

Considera que tota aquesta situació està sent “històrica”: “Fins ara no hi havia hagut la possibilitat de que la societat tingués un impacte tan brutal”. Cristina Pardo, davant d’això, va voler saber què en pensa: “Em preocupa, sí, em preocupa molt l’assumpte de Catalunya perquè no sé com es pot arreglar tot això. Quan entre les ideologies no entra la raó… però faltaria que la gent no pogués tenir ideologies”. 

 

 

Sense pèls a la llengua, Ferran Adrià s’ha sincerat al respecte. El veurem tornant a parlant-ne públicament encara més durament? 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa