El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dabiz Muñoz parla dels problemes econòmics que arrossega: “Tenim molts deutes, hem perdut molts diners”
  • CA

Dabiz Muñoz també forma part del grup d’empresaris del món de l’hostaleria que han patit les conseqüències del coronavirus. Les restriccions han afectat directament l’economia dels seus restaurants, el que l’ha arribat a forçar a tancar-ne un. Les pèrdues eren insostenibles, el que ha explicat en una entrevista a La Ventana de la Cadena SER.

L’exitós xef va decidir tancar l’StreetXO de Londres en veure que les despeses els estaven enfonsant: “Nosaltres tenim molts deutes, però els anem pagant. Pensa que el restaurant tancat ens costava 50.000 € cada mes… Hem perdut molts diners. Vam haver de demanar un crèdit per mantenir-nos oberts durant quatre mesos. Cristina Pedroche i jo havíem d’invertir diners perquè és cert que en els últims mesos hi havia beneficis, però vam haver de decidir fredament què era més intel·ligent. Vam deixar que un vaixell s’enfonsés perquè no ho fes la flota sencera. M’hauria acabat enfonsant els altres negocis i hauria perdut moltíssims diners“.

El van tancar després de dotze setmanes sense poder obrir, una situació que no van poder sostenir: “Veient el que ha passat després al Regne Unit, ara veig que hauríem d’haver tancat igualment. La diferència és que en cas de fer-ho ara, hauria provocat que també hagués de tancar els altres”.

Aquests problemes financers no impedeixen que segueixi optimista de cara al futur. De fet, el cuiner assegura que vol obrir un restaurant nou quan passi tot això: “Quan es normalitzi la cosa lleugerament n’obrirem un altre“.

La pandèmia ha afectat directament al seu negoci, però també l’ha ajudat a reconciliar-se amb la cuina: “La gestió de l’èxit i l’exposició mediàtica m’ha creat mals de cap. La meva obsessió per voler ser el millor em va treure el gust i la satisfacció de cuinar. Ara bé, en els dies de quarantena vaig donar la volta als meus plats amb molta creativitat i imaginació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa