El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Antonio Orozco emociona a TV3: “L’Hospitalet és un lloc meravellós, tenim una filosofia pròpia”
  • CA

Antonio Orozco ha estat el convidat sorpresa de l’inici de la nova temporada d’El suplent. El cantant català ha fet de professor en una classe de filosofia, una autèntica sorpresa per als alumnes de segon de Batxillerat d’un institut de l’Hospitalet de Llobregat. El seu lloc d’origen, una ciutat que diu que sempre duu al cor: “Vaig néixer aquí i estimo l’Hospitalet. Aquí vivim amb una filosofia pròpia, una manera de viure diferent. És un lloc meravellós“.

Sincer, divertit, proper i parlant en català. Antonio Orozco ha enlluernat l’audiència de TV3 en una participació molt aplaudida que ha aprofitat per mostrar la seva cara més empàtica. Pocs sabien que havia estudiat la carrera d’Informàtica abans de provar sort en el món de la música, així com tampoc no s’imaginaven que s’obriria en canal davant dels estudiants: “Viatjo moltíssim, vaig de ciutat en ciutat gravant programes que sé que veuran milions de persones. No és una vida ordinària i només amb filosofia es pot arribar a entendre. La felicitat és la possibilitat de poder elegir i en això intervé la llibertat i l’educació”.

Fa més de 20 anys que es dedica al món de la música, però assegura que aquesta petita experiència com a professor l’ha entusiasmat: “Hem fet una classe de filosofia aplicada fresca i divertida. Estic gratament sorpresos amb ells i només tinc paraules d’agraïment per a l’equip, que van aconseguir que em sentís molt còmode davant d’un repte molt difícil. La classe va ser divertida i entretinguda, tots van compartir alguna cosa i jo em vaig sentir molt realitzat. Ha estat una experiència inoblidable“.

Fes clic a la imatge per veure Antonio Orozco com a professor de filosofia per un dia a El suplent / TV3

Com era Antonio Orozco d’estudiant? “El meu pas per l’institut va ser entretingut i divertit, encara que també vaig aprendre molt. Era un estudiant amb molt interès, la veritat és que no se’m va donar malament. En aquells anys la música només era una afició d’adolescent”.

La pandèmia ha fet que la situació actual dels músics com ell sigui complicada: “Això fa encara més difícil el llançament dels joves a la indústria. És per això que hem de fomentar els programes que busquen nous talents. Quan una televisió autonòmica ajuda els autors de la seva comunitat sempre s’obre un gran ventall de possibilitats. Tant de bo es pogués fer una cosa similar a TV3“, acaba demanant. Un programa complet que afirma que sempre recordarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa