El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ainhoa Arteta, crítica amb el govern espanyol en una entrevista bomba
  • CA

Ainhoa Arteta ha canviat de mentalitat al 100% des que va estar ingressada a l’UCI l’any passat. La soprano va estar diversos dies en coma per culpa d’una septicèmia que va derivar en una fallada multiorgànica, la que va forçar els metges a amputar-li dos dels dits. Aquesta experiència la va afectar molt psicològicament, ja que ha arribat a estar molt a prop de la mort. Ho reconeix en una entrevista a El Mundo: “Això m’ha canviat perquè és inevitable. Perillava que seguís aquí i això fa que siguis conscient del regal que suposa salvar-te. Vull creure que tot això ha servit perquè jo aprengui una lliçó de vida important, que la felicitat estan en les coses més petites. La felicitat no arriba, s’ha de buscar”.

Com sembla obvi, viure tot allò ha fet que mantingui por al cos: “Queda una mica a dins, sí, però més que por és consciència. He après que no poden donar res per fet, que tot el que pensem que demà pot anar bé… potser no ho fa”, afegeix. Ainhoa Arteta assegura que ara està feliç, després de traspassar aquest infern. I és que, a més a més d’aquests problemes de salut, també va tenir un problema a les cordes vocals que va provocar que pensés que no podria tornar a cantar: “Em vaig espantar moltíssim. La veu està responent i anem més ràpidament del que m’esperava”.

En la seva darrera entrevista televisiva, la que va concedir en el programa de Bertín Osborne, va revelar per primera vegada que van violar-la a Nova York fa uns anys. No vol tornar a parlar del tema, però ha aprofitat per demanar més feina en l’àmbit de la igualtat: “Encara queda per arribar a una igualtat real. Necessitem un món més unit i conscienciat”.

Ainhoa Arteta se sincera a Telecinco
Ainhoa Arteta se sincera a Telecinco sobre la violació que va patir fa uns anys | Telecinco

Ainhoa Arteta envia un missatge als polítics

En aquesta entrevista, Ainhoa Arteta no volia ficar-se en problemes… però ho ha acabat fent una mica en respondre una pregunta sobre política. La cantant deixava clar en un principi que mai no ha volgut posicionar-se políticament, ja que té clar que la política és exclusivament per als polítics: “Mai no he tingut mala relació amb els governs. Jo sempre he estat una persona que he intentat aportar, sigui del color qui siguin els partits en el poder”, deia de manera molt diplomàtica en un principi.

Ara bé, poc després aprofitava per enviar un dard als pressupostos generals de l’Estat, ja que considera que no aposten prou per la cultura: “Hauríem de comprometre’ns més a potenciar i donar suport al talent que tenim en aquest país. Potser no cal exagerar, però sí posar-nos al nivell amb altres països com França, Alemanya, Anglaterra o els Estats Units. Allà, que és on jo em vaig formar, tenen moltíssimes ajudes i moltíssim respecte cap als artistes del seu país. Jo sempre he dit el mateix a tots els ministres de Cultura, que la cultura surt perdent en estar englobada amb l’esport. Crec que és una pena perquè aquest és un país amb un patrimoni històric i cultural molt gran que s’hauria de potenciar molt més. A Espanya no traiem tot el profit a la cultura que hauríem de fer”.

Ainhoa Arteta, en una foto d'arxiu - Europa Press
Ainhoa Arteta demana més inversió en cultura | Europa Press

La cantant torna a defensar Plácido Domingo

També han volgut conèixer l’opinió d’Ainhoa Arteta sobre la controvèrsia de Plácido Domingo, un company de professió a qui va defensar des del primer moment quan van sortir a la llum les acusacions de diverses noies contra ell per presumpte abús sexual. Què ha de dir Ainhoa Arteta al respecte? “En cap moment poso en dubte el que hagi passat a altres persones, però sí poso en dubte com s’interpreta la cavallerositat de Plácido Domingo. Les coses ja han passat, s’estan aclarint i crec que és millor no tornar a treure el tema”.

Més notícies
Ainhoa Arteta confessa que la van violar - Telecinco
Ainhoa Arteta recorda la violació que va patir en una entrevista dolorosa
Notícia: Ainhoa Arteta recorda la violació que va patir en una entrevista dolorosa
Comparteix
La soprano reconeix que l'època a Nova York no va ser gens fàcil i que aquell episodi la va marcar per sempre
Ainhoa Arteta confessa que ha estat a punt de morir - Antena 3
L’entrevista més impactant d’Ainhoa Arteta: “He estat a punt de morir”
Notícia: L’entrevista més impactant d’Ainhoa Arteta: “He estat a punt de morir”
Comparteix
La soprano ha parlat dels problemes de salut que ha encadenat, que l'han tingut en coma i han provocat que l'amputin dos dits
Ainhoa Arteta fa balanç del 2021 - Europa Press
Ainhoa Arteta: “He plorat de dolor, ràbia i por en un 2021 molt dur”
Notícia: Ainhoa Arteta: “He plorat de dolor, ràbia i por en un 2021 molt dur”
Comparteix
La soprano fa balanç del que ha estat un dels pitjors anys de la seva vida en un escrit colpidor
Ainhoa Arteta, en un acte oficial - Europa Press
Ainhoa Arteta explica com es troba després de l’última operació
Notícia: Ainhoa Arteta explica com es troba després de l’última operació
Comparteix
La soprano s'ha sotmès a una altra intervenció per intentar recuperar els dits que va perdre fa uns mesos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa