Missing 'path' query parameter

Autentica, l’esdeveniment del producte gurmet amb valors associats a la dieta mediterrània, va tancar les portes després d’haver-se posicionat com la fira de referència de la indústria agroalimentària del sud d’Espanya. Durant dos dies, 8.404 directius de la gran distribució i retail, xefs i empresaris d’hostaleria van anar a FIBES per descobrir les darreres novetats en aliments i begudes prèmium gurmet, generant un impacte econòmic de 12 milions d’euros a la ciutat de Sevilla.
La fira ha acollit una nova edició d’Autentica Congress, que ha reunit 233 experts per donar a conèixer diferents iniciatives i projectes, cuinar en directe i debatre sobre els reptes i les oportunitats que s’alcen al voltant del sector.

A l’àmbit de la gastronomia i l’alta cuina, xefs com Paco Morales, Benito Gómez, Javier Olleros, Maca de Castro, Juan Carlos García i Hideki Matsuhisa, s’han citat a l’espai Culinary Fest by Gusto del Sur, posant en valor l’excel·lència agroalimentària de la nostra terra amb els productes de qualitat Gust del Sud. Tots han conversat sobre els conceptes que inspiren les cartes dels seus restaurants i el pes de la qualitat del producte en la varietat dels seus plats. A més, han fet demostracions amb receptes en directe i han pogut compartir espai amb altres professionals reconeguts de diferents àrees com l’art, l’esport o l’escriptura.

Pel que fa a l’exaltació del producte mediterrani que abandera Autentica, Paco Morales, xef del Restaurant Noor, va destacar que “és imprescindible conèixer el llegat històric per saber d’on venim i on anem. Sempre se’ns relaciona amb la pell de toro, els cítrics, l’oli d’oliva o el pernil, però els nostres productes, més que no pas productes són una forma de vida. Hem de sentir-nos orgullosos de totes aquestes tradicions i nosaltres presentem aquest any una carta inspirada en receptes i sabors de diferents èpoques històriques”.

Per la seva banda, Benito Gómez, Xef del Restaurant Bardal, va apuntar que “per mi la cuina és la perícia d’amanir. De vegades els cuiners sentim que ens quedem curts, però no cal afegir emulsions o núvols a totes les receptes. De fet, la nostra cuina brilla pels pocs artificis, perquè no són necessaris quan el producte és bo. El que ens defineix és la nostra manera de potenciar el sabor”.

Precisament, sobre la importància de cuidar bé el producte i emprar aliments de proximitat, Maca de Castro, xef del Restaurant Maca de Castro, va explicar que al seu restaurant “ara comptem amb quatre hortes que collim cada dia. Fem collita ecològica, no transgènica i això és important. Encara que sembli estrany, hem de consumir verdures lletges, aquestes són les més naturals, saludables i les que saben millor”. Sobre això, Hideki Matsuhisa, xef del restaurant Koy Shunka, apuntava que “és fonamental tenir un bon producte i els materials per tractar-lo. Nosaltres comencem a cuinar des que arriba el producte al restaurant, això és el que es tradueix el respecte al producte i a tot el procés”.

Productes

La segona edició d’Autentica ha estat l’aparador de les darreres innovacions en aliments i begudes premium-gourmet. Des de sandvitxos gelats calents, caviar cítric, gelat d’olives o carn vegetal feta amb proteïna de pèsols, un total de 251 firmes expositores han presentat les seves darreres novetats als dos pavellons de FIBES, demostrant així la qualitat dels productes agroalimentaris del nostre país. A més de descobrir les novetats del sector, els professionals assistents a Autentica 2024 també s’han pogut inspirar, traçar sinergies, degustar productes d’alta qualitat i accedir a exclusius xous de cuina en directe.

Autentica Premium Food Fest és un esdeveniment en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural de la Junta d’Andalusia, a través del cofinançament amb Fons Europeus FEDER, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Sevilla, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Landalús, Cooperatives Agroalimentàries d’Andalusia, així com de les principals patronals del sector.

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter