Yolanda Díaz treu ferro a la negativa de la patronal a signar l’acord per les pensions

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de treball, Yolanda Díaz, ha relativitzat aquest dimarts la decisió de la CEOE i Cepime de no signar l’acord per a la sostenibilitat del sistema de pensions, que va tirar endavant aquest dilluns amb la signatura dels sindicats i del govern espanyol. Segons la vicepresidenta, el que “és important” és que –contràriament al que va fer el govern del PP- la reforma s’ha dut a terme amb “diàleg social”. “El que fan els agents socials és exercir els seus interessos, i el govern exerceix de pantocràtor en els equilibris entre les dues parts“, ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons Yolanda Díaz, la CEOE haurà d’explicar els seus motius, però “hi ha hagut diàleg social i han decidit a l’últim instant no rubricar aquest acord”.

Díaz ha afirmat que a hores d’ara veu “difícil” però “no impossible” tancar un acord amb els agents socials sobre la reforma laboral. Segons ha explicat, el principal escull és la temporalitat. La vicepresidenta ha afirmat que tant la patronal com els sindicats “s’estan deixant la pell” per arribar a un acord en aquesta qüestió, que ha assegurat que és prioritària pel govern espanyol.

Aquest dilluns el govern espanyol va acordar amb els sindicats la pujada de les cotitzacions socials un 0,6% durant deu anys a partir del 2023. L’executiu i els sindicats van arribar a l’acord que les empreses assumeixin un 0,43% de l’augment i els treballadors el 0,2% restant. La patronal no va participar de l’acord en considerar que és “insuficient, no garanteix l’equilibri del sistema i caldran mesures addicionals en un futur per assegurar la seva sostenibilitat”, segons un comunicat. Consideren que “no és el moment d’augmentar els costos empresarials” i critiquen que la mesura “posa en risc la recuperació” post pandèmia.

Comentaris

    Josep Novembre 16, 2021 | 15:59
    Aquesta GUCCI DIAZ es la Señorita PEPIS de la vulgaritat Comuna. Volem esser humans, no porqueria colau.nenes.tontes

Nou comentari