El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les start-ups catalanes i el MWC s’alien per accelerar el sector
  • CA

El Mobile World Congress (MWC) és l’espai perfecte per demostrar el potencial català en l’escosistema de les start-ups. Una setmana a l’any, els emprenedors catalans busquen fer-se un lloc en aquest congrés per no només demostrar el seu potencial sinó per crear aliances amb empreses internacionals i, amb una mica de sort, començar la seva expansió cap a altres països. “El MWC fa que les start-ups catalanes tinguin la possibilitat d’escalar més ràpid”, explica Félix Ortega, director general de Barcelona Activa.

Durant la pandèmia el MWC va decidir ajuntar-se amb el Four Years From Now (4YFN), un altre congrés més petit que se centrava només en les empreses emergents. Gràcies al gran èxit que va tenir mantenir els dos congressos en el mateix espai, aquest any el 4YFN torna a trobar-se en el recinte del MWC per continuar fent més connexions: “El 4YFN ha generat interès per ell mateix i això el fa més atractiu per compartir l’espai de l’esdeveniment“, descriu Lluís Juncà, director general d’Innovació i Emprenedoria de la conselleria d’Empresa i Treball. De fet, Juncà assegura que l’acord és beneficiós per als dos congressos, però també pera l’ecosistema empresarial català, ja que “Catalunya s’està posicionant com a hub europeu”.

Un agent antiavalot de Mossos d'Esquadra vigilant el recinte del Mobile World Congress. / ACN (Laura Fíguls)
Un agent antiavalot de Mossos d’Esquadra vigilant el recinte del Mobile World Congress. / ACN (Laura Fíguls)

Pel que fa a les previsions del congrés, s’hi esperen unes 60.000 persones de més de 150 països diferents. Aquesta gran densitat pot ajudar a facilitar les connexions de les empreses més petites que estan començant a fer-se un lloc en l’escosistema català. “La cartera de contactes és el més important del món per a les empreses i aquí se’n poden fer molts”, recorda Juncà. Així doncs, i tal com afirma també Ortega “el MWC crea una oportunitat d’innovació per a les empreses emergents”.

Activitats i reunions de negoci al MWC

Una gran part d’aquest congrés són les connexions entre empreses. De fet, moltes empreses desitgen tenir-hi un estand, però no només per presentar-se al públic sinó per parlar, i aliar-se les unes amb les altres. “Moltes empreses grans volen treballar amb start-ups”, afegeix el director general de Barcelona Activa. D’aquesta manera doncs, el directiu afirma que com més aliances es creen, més fàcil és la internacionalització de les empreses catalanes.

D’altra banda, les reunions també són una gran part del congrés, tot i que es consideren la part que no es veu del congrés, poden arribar a ser de les qüestions més importants: “Nosaltres porten diferents empreses que hem incubat i cal dir que farem aproximadament 1.200 reunions de negoci en quatre dies”, respon Juncà. En aquest context i tal com explica el director general: “L’objectiu final d’aquest congrés és connecatr el teixit empresarial català amb el món i viceversa“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 28, 2022 | 00:24
    Luisnomeacuerdo febrer 28, 2022 | 00:24
    Pero todo en español e inglés, nada de dialectos desconocidos .
  2. Icona del comentari de: Desfen el païs. a febrer 28, 2022 | 04:44
    Desfen el païs. febrer 28, 2022 | 04:44
    En puritat, que Catalunya sigui algú es deu a l'ínclit fepe sesto el preparao i per aixó tenim a l'Aragonés, a la taula d'aquests dos impresentables, el Sánchez del 155 i l'altre de 3-O.
  3. Icona del comentari de: Porcentaje, por favor a febrer 28, 2022 | 09:38
    Porcentaje, por favor febrer 28, 2022 | 09:38
    Definición de " start-up ": PROYECTOS, a cuesta de subvenciones, que pueden llegar a mucho o a nada. ¿La periodista se ha dedicado a buscar el porcentaje de PROYECTOS que llegan a mucho ? Y, ¿ que es un escosistema ? ¿ Ecosistema ? Que lío.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa