El govern espanyol “seguirà treballant” amb altres inversors per Nissan

El govern espanyol ha assegurat aquest dilluns que seguirà treballant amb “diversos projectes d’inversió que aspiren a reindustrialitzar les instal·lacions de Nissan” a Catalunya un cop la xinesa Great Wall Motors (GWM) ha confirmat que “no seguirà amb el projecte”. El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha rebut la resposta de la firma asiàtica aquest dilluns i confirma que “després d’un estudi detallat” de l’última proposta ha decidit no tirar endavant la iniciativa, quan falta un mes perquè Nissan tanqui les plantes. Al comunicat que ha rebut el Ministeri, GWM diu que Espanya és un mercat “molt atractiu” i que hi instal·larà una empresa de vendes dels seus vehicles.

Després de la negativa de GWM, l’executiu encapçalat per Pedro Sánchez assegura que el seu objectiu “segueix essent” tancar un acord amb inversors que “garanteixin capacitats productives i ocupació”. Divendres vinent se celebrarà una nova reunió de la Mesa de Reindustrialització de Nissan, on “s’avançarà” en les negociacions amb els possibles inversors “per tancar un acord a final d’any”.

Per altra banda, el president del Govern, Pere Aragonès, també ha lamentat que la companyia xinesa s’hagi fet enrere. El president ha assegurat que des de l’administració s’han posat “totes les facilitats” per a la seva implementació a la Zona Franca. Aragonès ha explicat que hi ha diversos projectes damunt la taula de reindustrialització i que s’hi continuarà treballant malgrat el ‘no’ final dels xinesos. De fet, el president s’ha remès a la tasca que s’està fent des del Departament d’Empresa i Treball i ha dit que “s’avaluaran les alternatives que hi ha”. “No ens despertem avui, ni molt menys, sinó que s’ha estat treballant en diferents projectes alhora”, ha dit en un intent de demanar tranquil·litat.

Aquest migdia el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, també ha recordat que hi ha “alternatives” al projecte de GWM per situar-se a les plantes de Nissan. Ho ha dit just després que es conegués la notícia que aquest fabricant xinès, que era el candidat preferent per ocupar els terrenys, hagi abandonat i s’hagi retirat de la cursa.

Comentaris

  Pepet Desembre 14, 2021 | 00:56
  Abans d,ER era el Govern de Catalunya que treballava per aquests contractes, ara és el gobierno de españa qui ho fa? ERñ ens ha venut
   Fran Cesc Desembre 14, 2021 | 09:01
   Ja ho pots ben dir, i a preu de saldo.
  ton c. Desembre 14, 2021 | 07:29
  no us en cregueu res del que diu el gobierno de España, tot fals. Ho porten a l´ADN
  Tots plegats estan ensorrant Catalunya Desembre 14, 2021 | 10:20
  A Espanya ja els interesssa l'empobriment de Catalunya. Poca coosa han fet per reomplir amb feina la Nissan. El conseller Torrent és molt dèbil, ERC està sotmesa al govern espanyol, poca cosa ha fet, més enllà de fer-hombre veure

Nou comentari