El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les recaptarà 140.000 milions limitant beneficis a les elèctriques
  • CA

La Comissió Europea preveu que les mesures per limitar els beneficis extraordinaris de les empreses elèctriques i l’impost als extraordinaris de les companyies fòssils permetin recaptar més de 140.000 milions d’euros. Així ho ha explicat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, aquest dimecres durant el discurs de l’estat de la Unió, l’acte a l’Eurocambra que marca l’inici del curs polític. D’aquesta manera, doncs, la Unió Europea es compromet que fer els esforços necessaris per continuar pal·liant els efectes de la crisi energètica, entre ells intentar regular els beneficis de les elèctriques i reduir la dependència de Rússia.

En la seva intervenció, Von der Leyen ha remarcat que aquests diners han de ser “compartits i canalitzats als que més ho necessiten”. Així doncs, ha explicat que “Europa es posa al costat de les famílies més vulnerables”, i també ha volgut afegir que “hi ha gran interès per millorar a situació d’aquells ciutadans que no poden arribar a final de mes”. Per tal d’aconseguir aquesta estabilitat, Von der Leyen ha assegurat que cal tenir la mirada posada en les renovables i per això ha anunciat la creació d’un Banc Europeu de l’Hidrogen “per garantir l’adquisició” d’aquest combustible, que mobilitzarà 3.000 milions d’euros d’inversió.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen / Europa Press
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen / Europa Press

Pel que fa a la reforma del mercat elèctric en la qual ja treballa l’executiu europeu, Von der Leyen ha explicat que la revisió del sistema actual ha de ser “en profunditat” per permetre als consumidors beneficiar-se del baix cost de les energies renovables. En aquest sentit, ha apostat per “desacoblar el preu del gas de la factura de la llum”.

Un cop més, Europa al costat d’Ucraïna

No és cap secret que l’atac de Rússia a Ucraïna ha desestabilitzat el mercat energètic a causa de la dependència que té Europa del país. Tanmateix, no ha estat un impediment per la comissió per sancionar el govern rus i posicionar-se al costat d’Ucraïna des del primer moment. De fet, la presidenta de la comissió ha subratllat que el bloc comunitari mantindrà el suport al país i ha remarcat que les sancions a Rússia “són aquí per quedar-se”.

A més, també ha llançat un missatge d’esperança al país, ja que Von der Leyen ha relacionat directament la crisi energètica amb la invasió russa. “És una guerra contra la nostra energia, la nostra economia, els nostres valors i el nostre futur”, ha dit Von der Leyen, que ha defensat l’efectivitat de les sancions contra Rússia. “Aquest és el preu del camí de destrucció engegat per part de Rússia i Putin”, ha defensat.

Més notícies
Carles Lesmes a Barcelona / ACN
Brussel·les pressiona Espanya perquè renovi el CGPJ amb una carta a Lesmes
Notícia: Brussel·les pressiona Espanya perquè renovi el CGPJ amb una carta a Lesmes
Comparteix
La vicepresidenta de la Comissió Europea Vera Jourová fa saber a Lesmes que coincideix amb ell que el "bloqueig perllongat" d'aquest òrgan judicial "afecta el correcte funcionament d'institucions estatals essencials"
Instal·lacions de la farmacèutica Hipra a Amer / Hipra
Brussel·les compra 250 milions de dòsis de la vacuna catalana Hipra
Notícia: Brussel·les compra 250 milions de dòsis de la vacuna catalana Hipra
Comparteix
Catorze estats podran disposar del vaccí un cop rebi l'autorització de l'EMA per a la comercialització
Una persona rep la vacuna de la verola del mico a Barcelona / ACN
Brussel·les autoritza l’ús d’una nova vacuna contra la verola del mico
Notícia: Brussel·les autoritza l’ús d’una nova vacuna contra la verola del mico
Comparteix
El vaccí danès Imvanex contra la verola ja es podrà utilitzar pel nou virus que s'estén pel món 
L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, durant una roda de premsa | ACN
Brussel·les demana començar a administrar la 4a dosi als majors de 60 anys
Notícia: Brussel·les demana començar a administrar la 4a dosi als majors de 60 anys
Comparteix
Així ho han demanat el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i l'Agència Europea del Medicament (EMA)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa