Per la Diada, nova edició del llibre ‘Ni república, ni democràcia’

L'autor analitza les possibilitats d'assolir la independència i les vies per arribar-hi. Ja es pot trobar a les llibreries

Pau Miserachs, president del Grup d’Estudis Polítics i fundador d’El Republicà, publica el seu l’últim llibre titulat Ni república, ni democràcia. De la transició a la indignació, camí de la independència.  De la mà de l’editorial Usbook, l’autor publica un recull d’articles que plasmen l’evolució política espanyola i catalana des de l’any 1976 fins a les darreres eleccions de 2021. Es pot trobar a les llibreries a partir d’avui, 6 de setembre.

Es tracta de la segona edició augmentada a 700 pàgines del llibre publicat  amb el mateix títol el 2011. Amb una mirada crítica veiem com l’autor fa una extensa reflexió sobre els esdeveniments que varen succeir des del 1976 fins a l’actualitat. Tal i com subratlla Miserachs, “el llibre  arrenca seguint la evolució política des de 1976, planteja una defensa de la democràcia social, la no renuncia a l’autodeterminació, la necessitat de fer front a la ultradreta i la coreografia orquestada per PP, C’s i VOX per destruir les institucions catalanes i suprimir la nostra identitat nacional i proposa un municipalisme democràtic junt amb la defensa de les llibertats”.

En el seu conjunt, el llibre és una crònica de tot el que ha passat i està passant. “El 1976 deia moltes coses que ara es tornen a repetir. Això vol dir que la política ha canviat molt poc des de la mort del dictador, i han guanyat la deriva autoritària de les dretes espanyoles acompanyades de les rutines, les corrupteles i la corrupció” assegura l’autor.

A més, veiem a les notes introductòries com Pau Miserachs explica la seva arribada a la política, els personatges que va conèixer acompanyant el seu pare i el seu xoc amb les desconfiances i formes de fer de les direccions dels partits de nova creació.  Al començament de la transició, quan es recuperava la vida política a Catalunya, Miserachs va veure la conveniència de la no agressió entre partits que volien la democràcia i va promoure l’entesa del PSUC amb grups  democràtics de dretes amb un pacte de no agressió. A més, l’Assemblea de Catalunya, on representava ERC, va aconseguir que s’aprovés donar suport al retorn del president Tarradellas a l’exili. Ni república, ni democràcia barreja les vivències de l’autor amb fets històrics de gran rellevància. En relació amb els partits d’extrema dreta, Miserachs apunta que «el llibre també es una crida a defensar la democràcia contra tot acte amb finalitats contraries i a parar els peus a l’extrema dreta que s’ha proposat destruir-la»

Comentaris

    Borinot 06/09/2021 11:00 pm
    Feien molta gracia els de la cup, els de la cup! Parlaven de republica i d’indults i no d’independencia i amnistia. Tant ortodoxes com diuen que son. Els més enganyifa de tots, la internacional globalista es poden dir a partir d’ara.
    Luisnomeacuerdo 10/09/2021 6:26 pm
    Más bien Pablo miserable, le viene ,mejor, este va a medias en la venta de panfletillos ladrillos con Salvador de tractoria y sus partos literarios. Deben ir mal las ventas, tal vez si regalasen una camiseta se animaba la cosa.

Nou comentari