El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor el guionista de ‘Plats Bruts’ Xesc Barceló
  • CA

El guionista Xesc Barceló, escriptor vinculat a productes televisius de gran èxit com les sèries emeses a TV3 ‘El comte Arnau’ o ‘Plats Bruts’, ha mort aquest dilluns. Barceló ha traspassat als 79 anys al seu domicili de Barcelona, segons ha informat l’entitat Guionistes Associats de Catalunya a través del seu compte de Twitter aquest dimarts. L’entitat de guionistes ha assegurat lamentar la pèrdua d’un “mestre, company i amic” i ha recalcat que és “impossible” explicar la televisió catalana sense aquest guionista, que va ser clau en productes de gran èxit que van fer gran TV3 i van marcar tota una generació. La sèrie més coneguda en què va participar aquest famós guionista va ser ‘Plats Bruts’, la sèrie protagonitzada per Joel Joan i Jordi Sánchez.

Un guionista prolífic que va participar en sèries de gran renom

Barceló té una trajectòria molt llarga. De fet, va participar en l’elaboració de guions per a ‘Terra d’Escudella’ -el primer programa infantil en català a TVE- o, un cop en el Club Súper 3, ‘Oh Bongònia’ i ‘Matraca no!’, presentat por Marc Martínez. Aquest prolífic guionista també va ser clau en els inicis d”Arnau’, ‘Sitges’, ‘El Joc de Viure’ o ‘Laura’, sèries de renom a Catalunya. Els seus companys asseguren en un comunicat publicat a Twitter que Barceló era “innovador, amable, mestre de nous guionistes, sempre obert a escoltar i amb un profund compromís social, ha estat un referent de varies generacions i una lliçó de vida”.

El guionista també va portar a la gran pantalla la popular novel·la de Manuel de Pedrolo ‘Mecanoscrit del segon origen’ i va participar en les sèries ‘Les veus del Pamano’ i ‘Barcelona, ciutat neutral’.

L’enterrament i comiat de Barceló es faran aquest dimecres a dos quarts de dues del migdia al tanatori Sancho d’Ávila de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa