El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrenca la principal cita del món casteller: plena de gom a gom
  • CA

L’escenari de la cita més important del món casteller, el Concurs de Castells de Tarragona, serà la Tàrraco Arena Plaça, que ja és plena de gom a gom. A les deu del matí, després de sonar l’himne dels Segadors, ha començat aquest concurs que aplega les dotze millors colles del moment, que competiran per alçar-se guanyadors. S’espera una lluita aferrissada pel primer lloc del podi, entre els Castellers de Vilafranca -guanyadors de vuit edicions consecutives entre 2002 i el 2016- i la Vella de Valls, vigents campions del concurs. Aquesta pugna la contemplaran més d’11.000 persones, la meitat dels quals membres de les colles.

La plaça s’ha anat omplint a partir de les nou del matí, quan les colles han entrat al ritme de les gralles i han fet de l’arena un tapís multicolor que no es veia en tot el seu esplendor des de fa quatre anys per culpa de la pandèmia. L’entrada de Verds i les colles vallenques han estat de les més aclamades pel públic. Després dels Segadors, s’ha desplegat una estelada mentre els castellers i el públic feien una ovació i es cridava ‘independència’. Tot seguit, amb la tribuna d’autoritats a mig omplir, s’ha donat el tret de sortida al concurs.

Les dotze colles que competiran per alçar-se amb el premi

Durant tot el matí les dotze millors colles competiran per exhibir les millors construccions. Enguany participen al Concurs la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants, els Xiquets de Reus, els Moixiganguers d’Igualada, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sabadell, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. A les dotze millors posicions del rànquing també hi ha els Minyons de Terrassa, que ocupen el tercer lloc però que han refusat participar al concurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa