El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Alcarràs’, preseleccionada per anar als Oscars
  • CA

‘Alcarràs’, de Carla Simón, As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, i Cinco lobitos, de Alauda Ruiz de Azúa, són les tres pel·lícules que optaran a representar a l’Estat espanyol en la pròxima edició dels Oscar, la número 95, en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional.

L’actriu María Pedraza ha anunciat aquestes tres pel·lícules preseleccionades, acompanyada pel president de l’Acadèmia Fernando Méndez-Leite i la notària Eva Fernández Medina. Els acadèmics han triat les cintes d’entre 42 llargmetratges estrenats entre l’1 de gener i el 30 de novembre de 2022.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, subjecta l'Os d'Or amb la directora d''Alcarràs', Carla Simón / ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, subjecta l’Os d’Or amb la directora d”Alcarràs’, Carla Simón / ACN

La seleccionada s’anunciarà el 13 de setembre

El pròxim 13 de setembre s’anunciarà el títol que finalment representarà a Espanya en els premis de l’Acadèmia de Hollywood. “Ha estat una elecció difícil dins d’un bon any”, ha explicat el president de l’acadèmia, Fernando Méndez-Leite. L’any passat la candidatura espanyola va recaure en ‘El bon patró’, de Fernando León de Aranoa, que no va aconseguir entrar en les cinc finalistes dels Oscar.

La pel·lícula catalana més aclamada per la crítica

La cinta acumula ja fins a 365.000 espectadors a les sales de cinemes de l’Estat espanyol, i fins a 2,2 milions d’euros acumulats en les taquilles. Fa poc que s’ha estrenat al Sarajevo Film Festival, al les sales d’alemanya i Holanda i la setmana que ve ho farà a Grècia i al New York Festival. També és tracta d’una pel·lícula que està entre les 30 preseleccionades als Premis del Cinema Europeu. La pel·lícula dirigida per la catalana Carla Simón va guanyar l’Ós d’Or en el festival audiovisual de Berlín: la Berlinale. Amb això, s’ha convertit en la pel·lícula més aclamada del cinema català en els últims anys i ha fet història ja que és el premi internacional més important que ha rebut un film d’origen català.

Gràcies al seu gran èxit, ha aconseguit aterrar a fins a 8 plataformes audiovisuals: aquells usuaris que tinguin Prime Video, Filmin, iTunes, Movistar Plus+, Vodafone, Orange, Google Play i Rakuten podran gaudir de la pel·lícula des de casa o des de qualsevol ubicació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PROU JA a agost 25, 2022 | 23:30
    PROU JA agost 25, 2022 | 23:30
    Espanya s'apropia de tot lo català, desde els colors de la seva bandera que son robats fins a pel·licules catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa