TV3 resisteix l’envestida del fenomen Rocío Carrasco i manté el liderat a l’abril

Més de 4,8 milions de catalans han connectat amb la cadena, una quota del 14,5%

TV3 ha resistit l’envestida del fenomen Rocío Carrasco de Telecinco i ha pogut mantenir el liderat a l’abril. D’acord amb les darreres dades d’audiència, la televisió pública catalana ha aconseguit a l’abril, per 45è mes consecutiu, el rècord històric de lideratge ininterromput mensual, amb una quota del 14,5. Telecinco ha obtingut un 13,9; Antena 3 un 10,7; La 1 un 6,5; La Sexta un 6,2; Cuatro un 4,5, i La 2 un 2,2. Més de 4,8 milions de catalans han connectat a l’abril amb la cadena, que continua liderant la franja del day time i del prime time. Així mateix, TV3 ha estat la cadena més vista 19 dels 30 dies del mes i ha liderat el rànquing de programes 29 dies, i ho ha fet amb un informatiu: sis dels deu programes més vistos del rànquing són de la cadena i els informatius són líders en totes les edicions i es mantenen al capdavant del rànquing qualitatiu, amb un índex del 8,6.

El director de la cadena, Vicent Sanchis, ha subratllat en declaracions a EL MÓN que TV3, fent la comparació amb el mateix període de l’any passat —totalment excepcional per la pandèmia—, “ha repetit resultat” en unes condicions adverses: “Hem aguantat amb el fenomen de Rocío Carrasco, la Copa del Rei i tota l’artilleria desplegada en prime time, que s’allarga fins a les 2 de la matinada”. Sanchis ha considerat que, tenint aquest compte aquest context, “té molt de mèrit” el resultat obtingut per la televisió pública catalana, en competència amb televisions privades espanyoles. “En el marc de tot l’Estat, Telecinco s’ha convertit en la primera per davant de la principal competidora, Antena 3, i ha deixat molt enrere TVE”, ha remarcat el director de TV3.

Sanchis defensa que aquests resultats s’han aconseguit només fent “alguns retocs” a la graella tenint en compte que la competència “va contínuament prenent decisions hàbilment per anar pujant”, fet que deixa TV3, “una televisió pública competint amb les millors gales d’una privada”. El director de TV3 veu en aquests resultats “una combinació, com sempre, del bon resultat habitual dels informatius i també de l’oferta de tot el dia, coses molt bones i valors segurs a la nit, com el Polònia o Crims“. Sanchis remarca el bon reultat de la programació d’entreteniment de TV3, “que té les característiques necessàries per aparèixer en una televisió pública, competint amb una programació que no aguanta aquestes condicions”.

Els rècords de temporada són per a Crims i el 30 minuts, si bé destaquen les estrenes d’El judici, Tabús i Celebrem!, i també els bons resultats amb què tanquen la temporada Nexes i Gent de mercats i comerços. TV3 continua sent la cadena més ben valorada qualitativament, amb un 8,5. I, pel que fa a audiències digitals, el portal de la CCMA ha tingut 4,6 milions d’usuaris únics i més d’11,6 milions de reproduccions de vídeo. La secció d’esports continua incrementant l’audiència, amb 510.000 usuaris únics.

Comentaris

  Doctor Strangelove 02/05/2021 10:48 am
  Realment aquesta dada diu molt poc dels catalans, car tele3% només és una tele per vell i tietes, ni tan sols per ninis! Us aconsello mirar DMAX i Mega, hi ha programes americans força interessant, com els d'alienígenes (tenen una certa semblança als indepes), aquest dels contenidors gegants i sobretot el Chiringuito! Mireu l'únic que es pot veure una mica és Planta Baixa quan hi volta l'Ustrell aquest, tot l'altre és brossa filtrada pel consum de gent amb mitja neurona, en canvi podeu també mirar 13tv on hi ha una visió crítica del món! Doc.
  Juan Ripolles 01/05/2021 8:22 pm
  Per assabentar se de les noticies he dit noticies no possis TV3 : TV3 sembla la cronica indepen, per tant, benvinguts sian Tele 5 i altres.
  Tonino 01/05/2021 7:56 pm
  Pais pobre en inteligencia, veure la tele 5 pogrames absurds es per gent aborregada , que nol li agrade o no pot raonar, QUE aumenti la qualitat de l'ensenyament per fer ments obertes
  Laia 01/05/2021 7:54 pm
  Jo quasi mai no connecto canals de televisió espanyols, malgrat això, amb des de l'emissió de programes com Malalts de tele o collonades com Zona Zapping m'he assabentat a vegades i de continguts i "starts" de canals comercials espanyols, per a mi desconeguts del tot. També mitjançant els titulars d'algunes notícies d'alguns digitals catalans", Pel que suposo lligant caps, aquesta Rociito deu ésser la filla d'una "artista" espanyola de quan solament hi havia un canal de Tv i mig a tot l'esta tespanyol (fins el 1983), la qual filla fa anys va començar a eixir als mitjans pel fet (????????????????????) que es va casar amb un guardia civil lladre (es quedava l'import de multes a estrangers o una cosa del gènere) i van viure un temps als destí del guardia civil en un municipi català, fins que l'individu fou expulsat del cos militar al qual pertanyia i treballava, crec. Des d'aleshores hi havia perdut la pista. Ara diuen que es un "fenomen"? També recordo que un malaurat assassinat triple al municipi d'Alcàsser el 1992 fou el maleït inici de l'estil de programes escombraria espanyols, de mal gust i amb judicis paral·lels i "seguiment" i assetjaments (volguts o no)com el de l'any passat a la família Mainat-Dobrowolski.
  Nomar 01/05/2021 7:38 pm
  A banda de la memòria d'en Ramon, n'hi ha que estem informats. TV3 començà a emetre l'any 1983, va tenir molts d'entrebancs espanyols, per exemple el senyor pare de l'ara ministra espanyola Calvinho, a l'època era el director general de la RtvE i maldava i se'n fotia ( a l'estil Soraya S. Santamaria amb el conegut i patètic "en liquidació" ) perquè el nou canal fos una televisió "complementària [a la televisió espanyola] i antropològica", és a dir que es dediqués a emetre únicament programes de tipus folklòric, informació de successos locals etc la informació seriosa, internacional i important l'havien d'emetre els espanyols. Al principi fou anomenada "al·legal" i solament tenia la competència d'un canal i mig, els de la televisió pública espanyola VHF I UHF aquest darrer no es podia sintonitzar a tot l'estat. Des d'un bon començament tota la infraestructura de la xarxa terrestre d'emissors de televisió existent els hi fou vetada i així la Corporació Catalana va haver de muntar antenes i repetidors propis, molts d'ells al costat de les antenes espanyoles, com les del cim del Mont Caro. també fou sonat que els enllaços terrestres eren negats a Tv3 de forma que els corresponsals catalans a Madrid havien d'enviar els seus vídeos editats, mitjançant els passatgers de l'anomenat pont aeri Madrid-Barcelona, una vegada a l'aeroport del Prat de Llobregat ho recollia personal de Tv3 a correcuita per a poder emetre'ls als telenotícies. Així m'ho van explicar i ho he pogut confirmar amb persones que ho varen viure. Als catalans mai ens és fàcil res, per això capteniments com els d'en Ramon, ofenen tant i a tants lectors. Independència i salut.
  144
  1
  Respon
  Maria 01/05/2021 7:09 pm
  Què és el fenomen Carrasco ?
  Tonet 01/05/2021 5:41 pm
  XOU. !! televisio' de merda per ments ignorants que pasen badan,devant d' un programa que els paisos mes atrasats ni el ferien Com un altre que surten parelles que el i proposen enamorar-se quin ridicul Es España i Ole'
  Realitat 01/05/2021 4:16 pm
  Això vol dir que mes del 85% que miren la tv, no miren TV3 i per tant no miren tv en català. I això que cada cop menys gent mira la tv convencional, qunat català hi ha a netflix, amazon etc.? Per no parlar de xarxes socials, youtubers i similars, res en català, només dir que el canal de instagram en català mes seguit es el propi de TV3 ho diu tot. L'ultim que apagui el llum i tanqui la porta.
   Ningú respecta qui no es fa respectar 01/05/2021 6:28 pm
   Considerant que la tele -155 cada dia està més castellanitzada i quan no és castellà és catanyol, digui-oiga i "cataxarny" del més repugnant, a banda de l'hispano-centrisme cultural i informatiu, no estic segur de què fa més mal a la llengua catalana, si veure TV3 o directament alguna merderada de de les televisions de ponent.
   122
   1
   Respon
   Anna 01/05/2021 6:18 pm
   Doncs a casa hem deixst de mirar tv3ñ que ès el que sembla,ja no hi ha programes de qualitat i tot es mou js,sembla "el sálvame de lux".A més ometen moltes noticies corresponent a l'exili i tot el dia s'ha d'escoltar personatges com el Sol que és un maleducat i del faqs ja no en parlem.
   113
   72
   Respon
    Joan 01/05/2021 8:02 pm
    És clar i ara no teniu aparell de Tv o solament sintonitzeu IB3, À punt o Andorra TV. Ve-t'ho ací. Jo el que faig és seguir veient Tv3, C33, 3·24 i tots el que puc en català... i quan no m'interessa allò que emeten (part o el programa totalment) canvio. Però no per això em queixo tant i menys em faig tothora "l'espanyol".
  Ramon 01/05/2021 1:27 pm
  En realitat, que hi hagi catalans netament independentistes que vegin TV3 és molt mala notícia. Perquè l'objectiu de TV3, amb 3 de tripartit, és de mica en mica anar aconseguint que deixin de tenir la llibertat de Catalunya per objectiu.
  49
  155
  Respon
  Ramon 01/05/2021 1:24 pm
  TV3, malgrat llur estupidíssim nom, va ser un gol. Un gran gol. Un gran gol de Catalunya. I una victòria momentània de gran importància. Una victòria contra una Espanya, concretament l'Espanya sociata, que havia fet de tot per impedir-nos-ho. Però Espanya, l'Espanya sociata concretament, va saber remuntar. Primera obrint a corre-cuita molts altres canals, entre autonòmics i privats, per reduir l'impacte d'aquella televisió catalana que li passava tant la mà per la cara a TVE en nivell, modernitat, atractiu, aquella televisió catalana amb sentit de país i intenció nacional que, damunt, arribava a shares superiors al 60% quan encara gairebé tothom veia la televisió. I després, conjurat el perill gran de debò, Espanya, l'Espanya sociata com sempre -amb llurs mariatxes de torn-, ja amb més calma va anar reconvertint aquella TV3 dels primers anys fins deixar-la en la porqueria actual al servei del tripartit.
  31
  103
  Respon
  Ramon 01/05/2021 12:44 pm
  El ràting és cada cop més baix perquè hi ha mil altres ofertes. I per encapçalar el share tampoc no cal grans coses car Espanya disposa de dotzenes i dotzenes de canals. Ja em direu què recontracony hem de festejar, perquè una TV3 de merda com l'actual. una TV3 de propaganda del tripartit fins l'ofec, una TV3 que el 155 ni tan sols es va molestar a intervenir-la perquè no calia, faci un 14,5. La lluita per una televisió exitosa amb sentit de país i intenció nacional data de fa tres dècades. Llavors, sí, que tenia sentit celebrar-la.
  51
  177
  Respon
  Juli Vert 01/05/2021 12:14 pm
  No veieu que els bons catalans els hi fa vergonya dir que veuen Tele5? Segur que la majoria d'enquestat no reconeixen que veuen la Rociito.
  14
  124
  Respon
   nil 01/05/2021 1:12 pm
   no són enquestes són audímetres a la tele...i no m'enganyis que tu veus la Rociito....com voleu que siguem independents si la majoria de catalans segueix aquest show
  Ramon 01/05/2021 12:04 pm
  I què?

Nou comentari