El programa de Marc Ribas aterra per primer cop a la Franja de Ponent, un territori limítrof amb Catalunya amb una gastronomia ben bona. Entre els seus plats estrella, la coca de Fraga o les casquetes, un dolç molt reconegut a la zona. Joc de cartes ha visitat quatre restaurants amb propostes molt diferents que han posat contra les cordes dos amics. L’estratègia i les crítiques no han passat desapercebudes en el programa de TV3. Quin és el millor restaurant de la Franja de Ponent?
El Olivo, gastronomia internacional amb tocs casolans
El primer restaurant a posar-se a prova ha estat El Olivo de la Carol Marengo. La restauradora ha estat la més musical del programa i la seva bondat a l’hora de valorar s’ha vist reflectit durant tot el capítol. L’espai conté un molí, l’emblema del local. Entre els plats que han tastat del menú, destaquen el tàrtar, les galtes de porc i les postres. Un menú casolà i proper. Però el que més ha destacat d’aquesta visita ha estat el moment musical de la Carol. La concursant ha decidit fer un concert en directe pels seus rivals i fins i tot un d’ells s’ha animat a fer-ne una versió. Tot i això, l’Hèctor del Siskets, ha estat més crític amb el menjar. “Tenia bones intencions, però les execucions no han estat bones”.
La Carol d’El Olivo s’anima a cantar a la taula per amenitzar l’àpat 🎶. Això si que és un dinar en condicions! 🙌🏻#JocDeCartes3Cat
— 3Cat (@som3cat) February 19, 2025
▶️ https://t.co/TA4EmBf9F0 pic.twitter.com/LUVHfqT8OD
Braseria el Roble, menjar tradicional i casolà en un càmping
La segona parada ha estat el municipi de Vall-de-roures. La Mònica Deusdat i la seva mare van agafar aquest restaurant en el càmping de la població fa un any i ofereixen cuina casolana i de la zona. Tot i que els concursants “no estaven gaire il·lusionats” de menjar en un càmping, el menú s’ha endut la crítica més forta. De fet, la Carol havia demanat la crep d’espinacs i li han portat la de ceps. L’Hèctor ha estat qui ha filat més prim. “Equivocar-se un plat per un altre és una errada molt greu”. A més, ha notat que “als seus cigrons els hi faltava bitxo”. El que s’ha valorat millor ha estat el preu, força assequible.

L’Espai Oró, el luxe exterior no s’ha vist reflectit en el menú
L’Espai Oró ha estat en una altra lliga pel que fa a l’espai. Un local pensat per a grans esdeveniments com bodes, destil·lava luxe per tots els cantons. La dona del Víctor Oro, el propietari, s’encarrega de crear un menú tradicional amb tocs d’innovació, que no han acabat de satisfer els concursants de Joc de cartes. La cuina industrial era molt gran i neta, però els plats que han tastat s’han endut la pitjor part. Coca de forner, raviolis de calçot, tàrtar de salmó fumat… Els primers els han considerat “freds”. “L’espai té unes pretensions que no s’acaben de traduir en el menjar”, afirma l’Hèctor. Ell i el Víctor es coneixen perquè tenen els locals molt a prop i les seves famílies havien treballat en el restaurant de l’altre. A Joc de cartes els amics no ho són tant a l’hora de valorar.

El Siskets, menjar casolà i en quantitat
L’últim restaurador ha estat l’Hèctor Alonso i el seu Siskets. Un local que a primera vista semblava molt petit, ocultava un menjador interior enorme. Malgrat que la cuina s’ha endut totes les crítiques “perquè hi faltava neteja”, ha puntualitzat el Víctor, el menú l’han valorat positivament. Entre els plats que ha degustat: makis de xató, tàrtar de tonyina, peus de porc desossats o filet de vedella amb foie gras. Les postres també han agradat molt, però el preu ha estat el més alt de tots. Entre les primeres valoracions, el seu amic Víctor ha jugat les seves cartes i ha suspès la cuina del Siskets.

La confrontació final no entén d’amistats ni coneguts
El moment de la confrontació final sempre genera moltes tensions. En aquest programa de Joc de cartes totes les mirades estaven posades en el Víctor i l’Hèctor. Els dos amics han tingut l’oportunitat d’esbrinar quines puntuacions s’havien fet i els retrets no han trigat a arribar. El Víctor ha puntuat molt baix El Olivo, de fet, ha posat un 5 general en tots els aspectes a valorar, un gest que no ha agradat gaire la Carol. De fet, ella li havia posat un 9 al servei del Víctor. Es tracta d’estratègia o realment pensa això del seu local?

La tensió ha estat al límit quan l’Hèctor ha descobert que el seu “amic” ha suspès la cuina del Siskets per la neteja. “Anar a puntuar un 4 per un forn em sembla una ximpleria com la copa d’un pi”, ha contestat el restaurador. De fet, el Víctor l’ha acusat “de ser un estrateg”, cosa que no ha agradat gens el concursant. “Jo estrateg de què? Quan vegi el seu menjar per la tele potser ho valora millor”, ha explicat a l’equip del programa.
Arriba la confrontació i l’Héctor del Siskets s’indigna amb la valoració que li han fet els restauradors 💥.#JocDeCartes3Cat
— 3Cat (@som3cat) February 19, 2025
▶️ https://t.co/TA4EmBf9F0 pic.twitter.com/Hq9SaUrGLd
Finalment, el millor restaurant de la Franja de Ponent ha estat el Siskets. Les notes del xef Marc Ribas han fet variar la classificació. De fet, ha valorat molt bé la Braseria el Roble de la Mònica i el servei del Siskets s’ha endut un 9 i el preu un 10. A més, el Plat Estrella també ha estat pel local guanyador, gràcies als peus de porc desossats. Tot plegat un nou programa de Joc de cartes que ha visitat per primer cop aquest territori i ha evidenciat que les amistats són secundàries quan es tracta d’aconseguir la victòria.