TV3 ha emès aquesta nit el retorn de Joc de cartes estiu, que engegava temporada amb Marc Ribas buscant el restaurant més romàntic de Barcelona. Al final, però, hi ha trobat de tot menys romanticisme; si més no, en la decoració dels locals i en la relació entre els concursants. I és que una de les noies ha arribat forta amb moltes ganes de buscar les pessigolles -i els errors- als altres. A les xarxes socials l’han batejat com la bruixeta mallorquina de l’edició… després explicarem per què. Només avancem que ha arribat a fer la botifarra a un dels rivals.
Cuadro Barcelona, una opció de plats ben decorats al Poblenou
Cuadro Barcelona ha estat el primer restaurant que ha mostrat tot el que tenia a oferir amb l’exjugador de rugbi de Perpinyà Alexis Gardes i l’encarregada de les seves xarxes socials, la Irina López. Els rivals han criticat diferents aspectes de la decoració del local, amb taules petites i una taca en un dels tovallons. La Lara -representant del restaurant Club61- ha estat la més crítica, summament competitiva i amb la pistola carregada mentre buscava errors sense parar.
Un cop a taula, la presentació dels plats ha cridat l’atenció perquè tenen molt color i decoració. La mallorquina ha continuat donant una clatellada rere una altra: “Quan vas de cita romàntica no vols tanta chapa del cambrer, no t’importa quantes hores ha cuit les coses”. El resum general? Que potser se centren massa a posar macos els plats i no tant en el gust, ja que hi han trobat moltes mancances. Potser només emplaten, més que cuinar…

I tot ha empitjorat quan els cuiners han reconegut a Marc Ribas que no preparen res allà, sinó en una cuina de producció. Flors comestibles, un “quin fàstic” que ha fet mal i un preu més car del que s’esperaven. Que la Lara ensenyés la bosseta que duu sempre a sobre amb un escarabat egipci i el nino d’un bebè amb pentinat de Hitler ha fet molta gràcia a Marc Ribas, que no ha fet més que parlar-ne. Ella ha reconegut que sempre ha pensat que és “una mica bruixeta“, cosa que ha fet gràcia a Twitter.
Amb tres categories suspeses, la nota mitjana no ha arribat a l’aprovat: un 4,7 que no els farà gràcia. La millor categoria ha estat l’espai amb un 6, mentre que el preu és el pitjor valorat pels rivals amb un baix 3,5.

Club61, un club clandestí amb molta teca a prop de l’Arc de Triomf
Després ha arribat el torn de Club61, un club clandestí situat molt a prop de l’Arc de Triomf al qual només pot accedir-se si comptes amb una clau especial. Lara Pérez i Norma Ros han parlat meravelles d’un restaurant que compta amb una entrada molt curiosa que envia els comensals sota a terra. L’estil? Típic de “la casa de la família Adams”, ha dit un altre sobretot quan han vist que hi havia una cuca morta a terra. De la cuina no els ha agradat l’olor que feia i tampoc els plats precuinats que hi han vist: “Tot fa pudor de claveguera”, ha arribat a dir el presentador.


L’àpat l’han començat entre decebuts i confusos, una sensació que no ha millorat quan ha començat a sonar la música d’un piano massa forta. Pel que fa als plats, els ha agradat el gust encara que han trobat que els ingredients no eren de molta qualitat. Les crítiques no han agradat a la cap de cuina: “Han confós gelatinós amb la melositat”.
La nota mitjana ha estat molt més alta que la del primer rival, un 7. La millor valoració ha estat per al servei amb un 8,5, mentre que el preu no ha agradat gaire tenint en compte que tornava a sortir per 50€/cap. Ha sobtat molt que els altres les puntuessin tan bé, ja que havien tingut errors que elles no haurien perdonat de cap de les maneres.
Gran Tonino, un restaurant summament romàntic amb piano en directe
El Gran Tonino de Christian Rodríguez i Guillem Sánchez ofereix el local que ens ve al cap a tots quan pensem en un restaurant amb piano: barra amb tamborets elegants, taules maques i decoració adient per a una cita. El tret diferencial? La música en directe que no pot faltar. Els altres concursants han considerat que l’espai era una mica aclaparador per a una cita romàntica perquè hi ha massa música i massa xou, això sí. A la cuina no han trobat res massa brut, però tampoc no estava del tot neta.
Les elaboracions tenien molt bona pinta, però els han dit que tenia gust de menjar congelat i que no els agradava massa res. En aquest punt de la nit, la Lara s’ha tornat a queixar pel picant del seu plat i ha aprofitat per criticar l’Alexis: “Li falta experiència i vol fotre’m, vol ser l’estrella. Em pareix un paleto”. I aquests han lamentat que a la noia no li agradi res, que vulgui guanyar i que digui coses sense sentit. Que la Lara li hagi fet la botifarra ha estat el súmmum d’una escena surrealista.


El pitjor de la nit ha arribat quan el Marc Ribas ha notat que les seves postres no estaven ben fermentades. Les ha portat al cambrer, que ràpidament s’ha adonat de l’error i li han portat una altra de bona. Amb tot, un sopar que no els ha desagradat però que no ha aconseguit col·locar-se en primer lloc. La nota mitjana ha estat d’un 6,6, amb el servei i l’espai empatats amb un 7,5 de valoració. El que han trobat pitjor? La cuina amb un 5,5.
La confrontació final, amb moments molt incòmodes
No s’han pres seriosament les crítiques de la Lara, ja que han vist com ha anat a carregar-s’ho tot. Les cares que anava posant la noia jove eren un poema… “Continuaré pensant si ha dit alguna cosa constructiva”, ha fet broma l’Alexis. Qui pitjor ho ha passat ha estat la companya de la Lara, ja que no sabia com justificar les baixes valoracions que han posat. “L’Alexis no m’ha caigut bé. No et diré per què, puc passar paraula? M’ha fet agafar-li fàstic i ràbia… millor callaré”, ha arribat a dir la Lara.
És fortíssim que a elles els hagin perdonat que el restaurant fes olor de claveguera, que hi trobessin una cuca o mosques durant l’àpat: “Jo tinc empatia, per a ells me la pela”, ha etzibat quan el Marc Ribas li ha recriminat la seva actitud. Que acabin guanyant només per haver puntuat pitjor als altres sempre sembla injust.

La puntuació del Marc ho ha canviat tot, per això, ja que fins al final eren elles les qui encapçalaven el rànquing. El presentador sí que ha estat just i ha premiat al Gran Tonino amb el plat estrella i això ha trencat el desempat que s’havia creat després de la seva valoració. Que hagin estat benevolents amb les del Club61 no justificava la victòria, així que ha estat una bona notícia aquest gir final.