Joc de cartes ha començat el rodatge de la vuitena temporada i, en aquesta ocasió, arriba amb una novetat importantíssima. Les coses es compliquen per als restaurants que hi participin, ja que per primera vegada hauran de tenir el restaurant obert durant la gravació del programa. És a dir, hauran de cuinar per als tres contrincants, per al Marc Ribas… i per tots els comensals que vagin entrant. La cuina haurà d’estar a ple rendiment, el que abans no passava.
El millor és que aquests comensals extra seran fans del programa de TV3, ja que la cadena ha obert un sorteig perquè tots aquells qui vulguin s’hi apuntin i aspirin a guanyar un àpat gratis durant una de les gravacions d’aquesta nova edició: “Enguany ens hi podreu acompanyar. Cada setmana sortegem un dinar per a dos en un dels restaurants que hi participen. Us convidem a dinar a un dels restaurants on estiguem gravant el Joc de cartes i així ho veieu tot des d’aquí al costat. Podreu tastar dels mateixos plats i fer de jurat popular… i tot gratis!“.
Marc Ribas i la directora de Joc de cartes expliquen les novetats de la vuitena temporada
En el Tot es mou han entrevistat el presentador i la directora del concurs, Míriam Pina, que han comentat què pensen d’aquest canvi en la mecànica. Estem acostumats a veure el Marc Ribas i els concursants dinant tots sols en el restaurant de torn, però això ara canviarà i ell està encantat: “Per mi és millor així, ja que així el local no ha de tancar i pot continuar facturant aquell dia. Per als teleespectadors també serà més divertit perquè oferirem un espectacle més real, augmentem el reality i mostrem la realitat que es viu en una cuina i no una que només feia menjar per a quatre persones que és pràcticament el que fem tots a casa”, ha dit el xef.
La gent que guanyi el concurs i acudeixi a les gravacions com a comensals podrà donar la seva opinió sobre els plats, però les seves puntuacions no comptaran: “Serà una mena de jurat popular perquè, al final, volem que la gent participi en el programa i es veurà que hi ha persones alienes al programa”, ha explicat la directora. Precisament aquests fans són els qui els permeten mantenir el concurs en antena un altre any: “Els nostres seguidors no ens abandonen mai, encara que no hem variat massa coses. La clau de l’èxit és la realitat del programa, no hi ha res guionitzat”, diu ella. El Marc Ribas li dona la raó: “L’amor ens fa triomfar”.

Per què hauria de presentar-se un restaurant a Joc de cartes? La seva directora ho té clar: “Aquells que participen a Joc de cartes sempre guanyen, ja que el teleespectador és molt intel·ligent i si hi ha una cosa injusta ho veus des de casa. A més a més, que després tenim el vot del Marc i aquest és el més fiable del món perquè és el nostre professional, gurú i influencer. Venir a aquest programa et dona visibilitat i és una oportunitat per passar-s’ho bé i gaudir de l’experiència. Que em truqui els qui no vulguin participar i parlaré amb ells per vendre’l bé”. “Es distreuen amb nosaltres, també, ja que som més de vint persones que anem a casa seva i els distraiem durant quatre dies. Imagina’t!”, afegeix el cuiner.


El Marc Ribas s’ha convertit en una celebritat i això també ho nota en el seu restaurant de Terrassa: “Tot sovint em venen comensals al restaurant i em puntuen de la mateixa manera que faig jo a Joc de cartes. Sempre tinc mitjana de 10, ja que si no els aviso que els portaré a l’habitació fosca”, ha dit en aquest directe.