Joc de cartes estiu ha voltat pel Vallès amb l’objectiu de trobar-hi el restaurant amb les millors tapes de la zona. Marc Ribas i el seu equip s’han quedat bocabadats perquè els restauradors d’aquesta nit han estat uns personatges que han fet una estratègia molt bruta i que han jugat molt. El protagonista? Un concursant que diu tenir el superpoder de trobar errors que els altres no veuen. Malgrat els intents de fer trampes i puntuar amb notes que no es mereixien, no han pogut evitar que acabessin guanyant aquells que s’ho mereixien.
Bistró XXI, cuina casolana i tapes clàssiques
A Castellar del Vallès, les càmeres de TV3 han entrat al restaurant Bistró XXI amb el matrimoni de la Isabel Muñoz i el Jordi Perea com a representants. El local què tal? La decoració d’estil industrial, els diversos espais i la cuina estaven bastant bé, sí, però els rivals s’han quedat amb què les plantes són artificials, que la carta té massa plats o que hi havia una mica de brutícia a terra.
El superpoder de l’Isaac de La Rauxa de Sabadell per trobar errors ha fet gràcia, en un principi, així com que deixés clar que trobava que els altres no eren rivals per a ells. Ha volgut anar de llest amb el cambrer, ha criticat que un dels altres no tingui estudis i el seu company l’ha acabat deixant en evidència: “Que tocacollons que ets”.
Els plats d’aquest restaurant no els han entusiasmat, pel que han dit, i s’han trobat un pèl al pulled pork gràcies a la supervisió de l’Isaac. Els ha sabut greu dir que cap de les postres “no se salvaven”. Quan han valorat, el company d’aquest tan crític ha hagut d’aturar-lo i convèncer-lo que era millor puntuar-los amb 5 i no 4 com ell volia.

En aquest local tenen molt a millorar, ja que la cuinera no tasta res del que prepara perquè és vegana i el seu company no té cap experiència ni formació a la cuina perquè ha treballat tota la vida en un altre món. Això no els ha impedit criticar amb duresa els altres rivals, però. Quan han sabut, més endavant, que la cap de cuina no tasta el que prepara ho han entès tot: “És impossible que un restaurant funcioni si la persona a la cuina no tasta el que fa”, ha dit un dels contrincants.
Després de l’àpat, la nota mitjana ha acabat sent un 5,1. Les categories que més han agradat han estat la de l’espai i el preu, mentre que el menjar l’han trobat deficient i ha quedat en últim lloc amb un 4,5.
Taberna 1984, vermuts i platets a Sant Cugat del Vallès
La Cristina González i el Carlos Soler han defensat la proposta de la Taberna 1984 de Sant Cugat del Vallès. En el seu cas, poden estar contents perquè els rivals han aplaudit la “sofisticació” de l’espai. La cuina estava netíssima i tot impecable. Pel que fa als primers, segons i postres; què han dit els altres? L’ajo blanco l’han trobat líquid, el pebrot poc fet i la croqueta “avorrida”. No obstant això, era evident que aquests plats eren infinitament millors que els anteriors. Sí que han aprovat la bona presentació i el gust dels plats, això sí.

Els concursants han valorat aquesta idea amb un 6,3 de mitjana. La cuina ha obtingut un bon 7 i l’espai es queda amb un 5,5 global. Unes notes massa baixes, segurament, pel que s’havia vist. En la confrontació final hi ha hagut esbroncada per aquest tema, però anem a pams.
Rauxa-Bodega Contemporània, tapes amb personalitat
La Rauxa-Bodega Contemporània de Sabadell ha estat el tercer restaurant que han visitat. L’Isaac Catalán i l’Aleix Jorba han estat tot el programa barallant-se com un matrimoni d’aquells de tota la vida. El més primmirat de l’emissió ha defensat la seva formació i experiència en restaurants d’estrella Michelin, una idea que han repetit i repetit.
“L’Isaac i l’Aleix s’estimen molt a si mateixos”, han rigut els altres concursants. Tots han aplaudit la decoració i les taules, en general, però hi han trobat pols. L’exigència de l’Isaac en les inspeccions prèvies han donat ales als contrincants per buscar les pessigolles, és clar. Els propietaris havien estat crítics abans i ara han rebut crítiques potser com a venjança? S’ha sentit ràbia a la cuina: “Amb aquest paladar de merda”, ha lamentat l’Isaac fora de si quan ha sentit el que deien dels seus plats.

La nota mitjana ha estat d’un 6,1. Tot ho han trobat massa pla, potser perquè arribaven amb les expectatives molt altes. La categoria que més han agradat han estat la de l’espai i el menjar amb un 6,5 i el pitjor, el preu amb un 5,5.
La confrontació final, marcada pels retrets i la sinceritat
En la reunió final, ha tornat a sentir-se molta sinceritat. Els perdedors de la nit, els de Bistró XXI, han hagut de sentir crítiques sobre el seu menjar, però ho han agafat bé i han reconegut amb elegància que tenien raó en tot el que deien. Ara bé, la Cristina de la Taberna 1984 s’ha mostrat enfurismada quan ha vist la nota que li havien posat: “Estic enfadada i no m’ho esperava“. L’Isaac i l’Aleix han reconegut que els han puntuat per sota del que es mereixien a propòsit: “Teniu un local que tot és de 10 i teníem clar que éreu el nostre rival directe. Aquí nosaltres hem hagut de fer el joc perquè no podíem discutir res… Pel bé de la nostra estratègia vam pensar que el millor era posar-vos aquesta nota i explicar-vos d’on venia. Havíem de jugar perquè juguem per guanyar”, han acabat dient en una confessió sorprenent.
L’Isaac ha acabat amb “els collons inflats” quan ha sentit que li deien que han valorat el seu servei amb un 6, encara que després s’han penedit perquè segurament se’n mereixia més. Volien canviar la nota, els de la Taberna 1984, però al final no ho faran en veure l’actitud i l’estratègia dels altres.

El guanyador de la nit, després de la puntuació del Marc, ha estat la Taberna 1984 gràcies a haver-se endut el premi a plat estrella per les mandonguilles “addictives”. Eren els millors amb diferència, així que el joc i l’estratègia no ha estat suficient per deixar-los sense els 3.000 €.