Com gestionen la pressió entre fogons els famosos de Catalunya? Quines receptes poden preparar amb els ingredients més estrambòtics i les guitzes que els preparen? Aquest dijous s’ha estrenat la segona temporada de Cuina com puguis, el concurs culinari de TV3 que enfronta en duels a quatre parelles de famosos catalans. Després d’una primera edició que va tenir molt bona rebuda per part dels teleespectadors, Marc Ribas s’ha tornat a posar al capdavant d’aquest talent que mostra la cara més gastronòmica de les celebritats.
En la primera batalla per accedir a la següent ronda, Laura Escanes i Gerard Romero s’han enfrontat en un duel hilarant que ha deixat moments destacables. Entre les novetats de la temporada, a més del jurat, conformat pel mateix Ribas, la pastissera Sofia Janer i el Mag Lari, han incorporat noves malifetes que compliquen les proves dels concursants. En la primera ronda, a partir dels ingredients que tenien en la nevera, la influencer i el periodista esportiu han hagut de cuinar un plat lliure, però fent servir obligatòriament dos ingredients que els ha donat el programa. Gerard Romero un bonítol i Laura Escanes unes anques de granota. “Quin fàstic!”, ha exclamat la noia quan ha descobert què eren realment aquells trossets de carn, admetent que ella no se les menjaria.

Durant la prova, havien d’anar responent algunes preguntes com el joc de les mentides, que consistia en saber si era veritat o mentida una afirmació sobre el seu rival. Escanes ha encertat la seva pregunta, per tant, per fer nosa, ha decidit robar-li una part de l’elaboració al seu contrincant. A l’hora de tastar, malgrat que en un principi no les tenia totes, la presentadora de La travessa s’ha endut la victòria pel seu plat d’anques de granota amb el sofregit de tomàquet que li havia robat al seu company de prova.

Una truita de patates o una crema catalana?
Un dels moments més divertits de l’estrena del programa ha estat quan Marc Ribas, durant una de les proves, li ha preguntat a Escanes si sabia cuinar una truita de patates. De sobte, el xef ha tret una imatge de la primera truita que va fer seguint les indicacions de la seva mare, tota cremada. “Quina vergonya!”, ha expressat ella posant-se vermella.
Ara bé, després del seu èxit en el primer plat, el jurat els ha demanat que cuinessin uns bolets amb un ou escumat, un plat que se’ls ha complicat força per totes les guitzes del programa. D’una banda, Gerard Romero ha començat a cuinar els primers 10 minuts amb estris de cocteler, sense poder fer servir cap altra eina i obligat a trencar un coco i oferir un xarrup de l’aigua als membres del jurat. A més a més, després de perdre un altre joc de preguntes, l’han acabat lligant a un membre del jurat, per complicar encara més les coses.

Qui ha guanyat el primer programa de la temporada?
D’altra banda, Laura Escanes s’ha trobat cuinant el seu plat amb un flotador gegant d’unicorn i unes ulleres que distorsionen la realitat. Malauradament, la influencer no ha pogut superar el plat del seu contrincant, que s’ha endut la victòria en la primera batalla de la temporada. A través de la plataforma 3Cat ja estan disponibles tots els episodis de la segona temporada del concurs de cuina més hilarant dels famosos de Catalunya.