El ‘Joc de cartes’ més dur de la història deixa Marc Ribas estupefacte

Notes baixíssimes –fins i tot un “zero patatero– comentaris duríssims, atacs personals, plors i molt males vibracions. Així va ser aquest dimecres a la nit el Joc de Cartes més dur de la història del concurs gastronòmic de TV3. El presentador, el xef Marc Ribas, es mostrava estupefacte. ” Les notes que us heu donat són molt dures, molt. Són les més baixes i les més dures de la història de Joc de Cartes, va advertir als quatre restauradors al principi de La confrontació, abans que cadascú destapés la seva safata per veure la puntuació. Així s’arribava al tram final d’un programa on es buscava El millor restaurant entre castells del riu Gaià, en què s’enfrontaven dos establiments d’Altafulla, un de la Riera de Gaià i un de Santes Creus.

Tornar un plat sense ni tastar-lo

Les punyalades havien començat molt aviat, en el primer restaurant, el De Bar d’Altafulla. I de seguida un dels concursants es va convertir en el protagonista de la nit pels seus comentaris feridors. “El Kevin és molt incisiu, els comentaris que fa van a fer mal”, es queixava ja cap en l’últim àpat el responsable de De Bar, Xavier González, que havia sigut el primer de patir-lo. De fet, en el pas per l’establiment del Xavier, Kevin Garcia –cap de sala d’Els fogons del drac, de la Riera de Gaià– havia estat molt dur: li van servir el rosbif que havia demanat i es va negar a menjar-se’l pel color i per l’olor, sense ni tastar-lo. Va considerar que estava “en mal estat” i va demanar que li portessin un altre plat. A les postres, va assegurar que hi havia “pèls” al cafè irlandès que li van portar. Aquestes crítiques van ser rebatudes pel Xavier: del suposat “pèl” va dir que era una “fibra del sucre”, i sobre el rosbif, a part del menjar-se’l ell, fins i tot va assegurar en La confrontació que havia portat un tall a analitzar a un laboratori i que estava perfectament. I va retreure al Kevin que l’acusés d'”un fet molt greu que seria un delicte contra la salut pública”.

Un moment del 'Joc de cartes' que buscava 'El millor restaurant entre castells del Gaià' / TV3
Un moment del ‘Joc de cartes’ que buscava ‘El millor restaurant entre castells del Gaià’ / TV3

El “zero patatero”

Aquest va ser el to de gairebé tot el programa. La tensió també va ser molt forta entre el Kevin Garcia i la Marta Mañé, del Bar del Mig de Santes Creus. De fet, ella va acabar plorant i sanglotant al final del programa per culpa dels seus comentaris i per les notes que li va posar: si al Xavier González li havia posat un 1sobre 10 en l’apartat del menjar, amb la Marta encara va anar més lluny i li va posar un “zero patatero“, segons les seves mateixes paraules. De fet, ni en els comentaris que va fer ell sol davant de càmera el dia de l’àpat ni en La confrontació no va tenir cap mania a recalcar el “zero patatero“, acompanyat de crítiques molt dures a la Marta Mañé. “Necessitava un bany de realitat”, “li falta reciclar-se, humilitat, escoltar i aprendre” o “aquell plat semblava el menjar d’un gos”, van ser algunes de les perles.

L’errada del coulant i les “conseqüències”

Tot plegat, però, li va tornar al Kevin, com si actués el karma, en l’àpat al restaurant on és cap de sala, Els Fogons del Drac. La inspecció a la cuina va provocar grans escarafalls per punts que estaven bruts i perquè van trobar a la pica mig pam d’aigua tèbia on s’estaven descongelant, junts, un bacallà i unes galtes de vedella, amb el bacallà “sense cap protecció”. Els altres concursants van assegurar que de cap manera demanarien bacallà en aquell establiment. A les postres, una errada greu va delatar que un coulant no era casolà, el Kevin, com a cap de sala, va acabar criticant obertament el seu “equip” i assegurant que l’endemà “hi hauria conseqüències”, cosa que no va agradar gens als altres concursants per la falta de lleialtat i la resistència a assumir la seva responsabilitat.

Només un se salva

Només el Carlos Martínez, propietari i cap de cuina de La Terrasseta del San Martín, a Altafulla, va tenir un pas plàcid pel concurs. Els seus plats van ser molt ben valorats i fins i tot el Kevin hi va mostrar entusiasme, fins al punt de lloar-li l’actitud a la cuina i d’aprofitar per llançar “un dard enverinat al Xavier”. Ell mateix va admetre que havia això el fet de destacar que el Carlos no deia “cap mentida” amb la tonyina que servia, perquè a la carta no deia que fos tonyina vermella, a diferència del que deia la carta del De Bar. Segons el Kevin –el Xavier ho desmentia– la tonyina del De Bar no era vermella. El problema del Kevin amb aquest comentari va ser que la va espifiar sonorament en esmentar el nom del tipus de tonyina servida a La Terrasseta del San Martín, fins al punt que Marc Ribas el va haver de corregir.

Tot això només són alguns dels detalls d’un programa mol intens. La resta, les puntuacions, les notes de Marc Ribas –que també van ser inusualment baixes, tot i que no tant com la resta– i el guanyador, ho podeu descobrir en el vídeo de TV3.

Comentaris

    ton c. Novembre 25, 2021 | 10:55
    us n´adoneu del gir que ha fet aquest bon programa (abans), ara ja no es pot dir, a qui li interesa aquesta morralla?
      Anna M. Comas Novembre 25, 2021 | 19:04
      Ja fa un parell de setmanes que no m'agrada gens el programa. Per favor no el podeu arreglar ? Sembla programa basura
    Max Novembre 25, 2021 | 12:22
    Quina llàstima de programa i no feu res per cambiar, esteu arruïnant el programa, heu de posar normes i no deixar fer, dir i puntuar lo que la gent li doni la gana fent mal a la gent
    Brutalment Brutal Novembre 25, 2021 | 12:59
    Una proposta pel programa: si sou 4 comensals, perquè en vers de triar 4 plats diferents, no ho feu trian-ne 2 o bé 1 i criticar i puntuar el/s plats? Potser el programa guanyaria en credibilitat i, no semblaria que hi ha tantes punyalades entre els concursants.
    Brutalment Brutal Novembre 25, 2021 | 13:02
    Ah, visto lo visto, proposo fer el boicot al restaurant d'en Kevin Garcia, els Fogons del Drac de la Riera de Gaià. Aquest Drac, en Kevin treu foc per la boca.
      Ana María lb Novembre 25, 2021 | 16:41
      Estic d'acord yo no menjare mai a aquet restaurante el Kevin va se un mal educat
        Anònim Novembre 26, 2021 | 08:33
        Estoy de acuerdo. Muy desagradable. Hace tiempo fui un día a comer y no me gustó nada....
      Antonio Novembre 25, 2021 | 18:19
      Patetic, el únic participant, q molt bé li va preguntar el " cuiner" ? Tu has estat mai a la cuina" i va dir NO, jaja i s" atreveix a posar un " cero" la un vi, i fer tornar un plat , de un company, vergonyós, y per acabar culpar als seu empleats O " equip" com va dir, per justificar, la seva ignaorancia, prepotència" xuleria" i que na recomenacio, " NATEIXA la CUINA, " res recomertable aquest restaurat,
        Eduard Novembre 25, 2021 | 19:10
        I encara la carta engañosa peus ibérics, na de na, cua de bou, na de na???? Un cero patatero. I la cuina "guarra, guarra ""
    Jou Novembre 25, 2021 | 14:27
    No penso trepitjar en ma vida els Fogons del Drac, i faré el possible perquè més gent ho faci, ets una merda Kevin.
      Eugènia del Baix Camp Novembre 25, 2021 | 17:33
      Quin personatge, com dieu, mai posarem els peus al seu restaurant, el prepotent ell, de que va per la vida? També demanaria que els concursants, tenir un munim d'educació i respecte, esta degenerant, llàstima, però acabarem per no mirar-ho
    Adela Novembre 25, 2021 | 14:55
    Igual sería més interesant que tots demanessin el mateix plat als restaurants i valorar-lo tots cuatre restauradors
    uno que vive en Tabarnia Novembre 25, 2021 | 15:07
    Bravo! fa temps que no el veig aquest programa per averse tornat un circ roma, ha veure qui esbudella a qui, aixo no es un bon programa aixo es pitjor que salvame, gracies senyors de TV3 per oferir aquest espectacle, jo cada vegada la miro menys
    Brutalisim Novembre 25, 2021 | 17:26
    He de confesar que despres de veure el programa a l'unic restaurant que aniria a dinar es el d'en Carlos i no ho dic per l'actitud. Simplement era l'unic que es podia menjar bé
    Bo de bo Novembre 25, 2021 | 17:26
    He de confesar que despres de veure el programa a l'unic restaurant que aniria a dinar es el d'en Carlos i no ho dic per l'actitud. Simplement era l'unic que es podia menjar bé
    Anònim Novembre 25, 2021 | 17:42
    No entenc com la cuina del Drac va quedar en segon lloc amb la brutícia que hi havia i el mal educat del Kevin, no hi hauria d'anar ningú en aquest restaurant
    Lluís (Tordera) Novembre 25, 2021 | 20:54
    El programa no és tenia que emetre,Molt malament "joc de cartes.
    Maria Novembre 25, 2021 | 22:06
    jo no miro gaire aquet programa però am tals personatges ancara menys.aquet tal kevin maleducat prepotent ignorant amb el producte que va servir com s'atreveix a criticar a la resta,primer hauria de mirarse ell.per descoptat que mai posaria els peus al seu restaurant
    Ari Novembre 25, 2021 | 22:29
    Restaurants de molt baixa qualitat, ben poca cosa feia goig. I els concursants... Vaya imatge del Baix Gaià :(
    Pilar Corbacho Novembre 25, 2021 | 22:53
    La cuina del Drac, quin fàstic menjar aquest restaurant i el Kevin un impresentable
    Montse Guiamet Novembre 26, 2021 | 00:36
    No tenen que demanar.cuatre plats diferents i uns vins tan cars. I abans de triar els restaurants es té de parlar amb els titulars i no tolerar que passi la mala educació. Si continuen sense respectar els companys el programa no seguirà
    M. R. B. Novembre 26, 2021 | 05:50
    Ni "salvames" ni "cullonades" el programa simplement ensenya apart de la gastronomia que tenim al nostre País, el tipus de gent que hi ha com a responsable de diferents establiments d'hostaleria i punt. Està clar que no sortirà el Celler de Can Roca, o estrelles Michelin si voleu veure aquests, mireu un documental! I amb una hora no en tindríem prou per fer un programa gastronòmic d'aquests restaurants. Aleshores, per mi està molt bé el programa, ja porta moltes temporades, és normal que vagin sortin "perles", heu de cambiar el punt de vista i jutjar els responsables dels locals també! I també hauríem de ser crítics amb nosaltres mateixos, hi ha menjar que no s'entén! Ara, sempre amb respecte i educació! I aquest en Kevin no té res de res, mentider, mal educat, brut, i bastant inútil... I un "jefe" reflecteix una mica els seus treballadors també. No anant al seu restaurant ja és el càstig que els teleespectadors podem jutjar, així que tothom jutgi com vulgui! I hem d'entendre, que els participants són restauradors, no crítics gastronòmics, i tothom pot ser restaurador més o menys temps, però no tothom pot ser crític gastronòmic.
    David PR Novembre 26, 2021 | 13:38
    Encara no he vist el programa, tinc dubtes de si veure'l amb aquests comentaris que feu, pero certament hi han establiments que perdrãn clients ..... per la imatge dels restauradors. Aixó si casualment abans no passava.... Pregunto, que es busca: enfrontament o bona cuina ???
    Merce Novembre 26, 2021 | 17:18
    El que no trobo correcte es que juntin restaurants i bares, no tenen res a veure el seu modo de treballar com tampoc amb comparación de res. Pero mi a sigut de mal gusto.
    Pau Novembre 26, 2021 | 18:10
    si em diuen que tot estava preparat i era una obra de teatre amb cinc actors per aconseguir audiència a l'estil de programes d'altres canals, m'ho hauria cregut. Sigui real o dramatitzat em va treure les ganes d'anar a menjar a aquests restaurants i també de veure aquest programa
    Brutalet Novembre 26, 2021 | 18:44
    Jo soc del Poble de La Riera de Gaiá i aquest Restaurant quant hi vam anar el estiu a sopar, ja vam marchar sense menjar, per el mal comportament del Kevin, és va dir que no servian sopars per la gent del poble, ès un impresentable i tinc entès que cada vegada i va menys gent.

Nou comentari