El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Confessió dolorosa de Julia Otero sobre què va pensar durant el càncer
  • CA

Julia Otero estrenarà Días de tele, un programa a TVE en què analitzaran diferents esdeveniments que han marcat un abans i un després en el món de la petita pantalla. La presentadora explica que ha volgut començar aquesta aventura per engegar un desafiament després del càncer de còlon: “Em poso un examen a mi mateixa perquè potser és l’última carta que tinc per fer televisió”, revela en una entrevista molt sincera a El País en la que dona detalls sobre com ha viscut aquests dos anys tan estranys.

Julia Otero confessa que patir un càncer fa que et sigui igual estar viu o mort

Reconeix que ha après a relativitzar les coses: “Això passa quan estàs a punt de morir-te o amb perspectives de morir-te perquè a mi em continuen revisant cada tres mesos… Em faran controls trimestrals durant cinc anys, en els que buscaran si alguna cèl·lula viatgera ha arribat a un altre òrgan. Imagina’t amb quina sensació de viure estic, carpe diem. Estic decebuda amb mi mateixa perquè estic fent tot el que vaig jurar que no faria, que és treballar més que abans que em diagnostiquessin”.

La presentadora descriu la quimioteràpia com un “verí controlat”, una dosi que mata tot allò dolent i que, pel camí, també s’emporta coses bones: “Vaig arribar a un punt en el que m’era igual estar viva que morta. Tothom parla de l’esgotament, doncs és pitjor perquè t’abandona l’alè vital. La quimioteràpia pot donar-te la sensació que estar viu o mort no et sembli diferent”.

Considera que la pitjor part d’aquest tractament és que veus com vas deteriorant-te: “De sobte veus que tens una llaga, que et sagna el nas, que tens la panxa en carn viva… Sents indiferència per la vida i si et diuen que moriràs en prémer un botó, penses que tampoc no passaria res. Dormia amb trankimazín els dies més durs, perquè havia de gestionar tota l’energia i esperança”, diu en unes declaracions molt i molt dures.

Julia Otero es recupera del càncer - Instagram
Julia Otero es recupera del càncer | nstagram

En el seu cas, Julia Otero considera que haver-se informat molt sobre el càncer l’ha ajudat a gestionar la situació una mica millor: “Estar informada va ser una taula de salvació perquè vaig prendre consciència del meu cos. Saber-ho tot em va ajudar”. Un dels pitjors moments? Quan van diagnosticar-la: “En aquell moment vaig viure el meu enterrament. I quan ho vaig fer públic també, concretament. La reacció que va haver-hi a les xarxes socials i als mitjans em va fer tenir una idea de què es diria si hagués mort”.

“Aquella va ser una manera de viure la vida en la meva desesperació. Va ser agradable llegir el que vaig llegir, encara que sigui macabre. No serà molt diferent quan mori, que no serà d’aquí a tants anys perquè em falta la melsa, la vesícula, el tiroide, 40 centímetres d’intestí… Em queden quatre coses essencials i amb això faig”, afegeix en una entrevista molt colpidora que ajuda a entendre com ha viscut aquests mesos.

Més notícies
Julia Otero defensa Ana Rosa Quintana - Antena 3
Julia Otero defensa Ana Rosa i parla dels càncers que han patit
Notícia: Julia Otero defensa Ana Rosa i parla dels càncers que han patit
Comparteix
La periodista ha enviat un missatge molt tendre a la companya dies després de la seva reaparició
El pare de Gerard Piqué reacciona a la cançó de Shakira - Europa Press
El pare de Gerard Piqué reacciona a la cançó de Shakira amb una frase bomba
Notícia: El pare de Gerard Piqué reacciona a la cançó de Shakira amb una frase bomba
Comparteix
La mare va publicar un parell de missatges sospitosos, però el seu marit ha estat encara més directe
Shakira i la mare de Gerard Piqué, juntes en una foto antiga - Europa Press
La mare de Gerard Piqué, a favor de Shakira? Missatge sospitós a Twitter
Notícia: La mare de Gerard Piqué, a favor de Shakira? Missatge sospitós a Twitter
Comparteix
Montserrat Bernabeu reacciona a la cançó amb dos m'agrades a comentaris que es posicionen contra el fill
Bárbara Rey promociona la sèrie sobre la seva vida - Europa Press
Bárbara Rey revela una informació bomba sobre l’aventura amb Joan Carles
Notícia: Bárbara Rey revela una informació bomba sobre l’aventura amb Joan Carles
Comparteix
La 'vedette' protagonitza una sèrie en la que sortiran a la llum algunes informacions noves

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa