El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crispació a ‘Joc de cartes’ per una restauradora “sense criteri”

La crispació ha sigut la protagonista del Joc de cartes d’aquesta setmana, a mitges amb les magnífiques vistes de Montserrat. El programa de TV3 presentat per Marc Ribas buscava aquesta setmana el millor restaurant amb història del Montserratí, la comarca que reivindiquen molts dels habitants dels pobles que envolten la muntanya. I l’ambient entre els participants en el concurs s’ha anat crispant a mesura que avançava per l’actitud d’una de les restauradores, que ha quedat evidenciada sobretot al final, en La confrontació. “No té cap mena de criteri”, “no entenc res del que ha fet” i “festa al frenopàtic” han sigut algunes de les expressions que han fet servir els seus rivals per referir-se al comportament de la Nàdia Mestres, del Racó de Sant Esteve, un local familiar amb tres dècades de trajectòria a Sant Esteve Sesrovires.

El concurs ha començat a Can Llates, de Collbató, on la cap de sala, Núria Canals, i la seva mare, la cuinera Mari Carme Carrillo, han defensat la casa amb prou èxit, si es tenien en compte els comentaris que els participants han fet durant l’àpat. Ara bé, aviat s’ha començat a veure que la Nàdia podia ser un llop amb pell de xai. De fet, en un primer moment només ho han vist els espectadors, mentre els seus companys de competició no sospitaven res. Per exemple, mentre al menjador havia dit que la galta de vedella que li han servit era “bona”, en l’entrevista individual posterior ha dit que li faltava “gust” i “sal” i que el color era “estrany”. I a l’hora de les puntuacions, ha posat un 3 al preu –una nota pràcticament inèdita en el concurs– perquè el trobava “una mica car”.

Al segon restaurant, els companys ja han començat a fixar-se en ella. Visitaven Can Sunyol, una masia del segle XVI de Castellví de Rosanes on l’Albert Almirall i la seva família fa 30 anys que es dediquen a la restauració. Amb unes vistes impressionants a Montserrat, el local ha impressionat els seus competidors. Però quan ha arribat l’àpat, la Nàdia ha crispat l’ambient quan ha dit que no li agradava el color del seu arròs de muntanya. “L’arròs m’agrada més groc”, ha anunciat. Els altres dos concursants i Marc Ribas l’han mirat atònits. “L’arròs de muntanya no ha de ser groc”, l’han corregit.

També ha criticat l’arròs perquè l’ha trobat “salat” –a la cuina l’han tastat i creien que més aviat li faltava sal– i ha cridat molt l’atenció la seva reacció amb el pastís de formatge: quan l’hi han portat, a primera vista ha dit que li semblava que no era casolà, “per l’aspecte”, però quan l’ha tastat ha hagut de rectificar i reconèixer que era bo i casolà. A l’hora de puntuar, els espectadors han vist que posava un 2 al preu perquè el trobava “un pèl alt”. Mateix plantejament que a Can Llates.

El tercer restaurant ha sigut el de la Nàdia, el Racó de Sant Esteve, on ella porta la sala i el seu pare la cuina, i tot està impregnat del record que va deixar la seva mare. Allà els rivals han sigut crítics però moderadament, tot i que han arribat a servir un brownie de xocolata blanca completament cremat per sota que ha anat a parar al plat de la Núria. Quan se n’han adonat, li han canviat per un altre postre, però la Núria ha considerat que el conjunt de l’àpat ha sigut “molt dur”. “Em sap greu no poder dir coses més bones d’ells”, ha dit fregant-se als ulls una llàgrima. Amb tot, les puntuacions no han sigut tan dures, i la mitjana ha quedat en un 5,9.

L’últim àpat ha sigut a Flor de Sal, d’Esparreguera, on el José Miguel García, el concursant més animat del programa –de fet, l’Albert Almirall ha fet diversos comentaris sobre el seu caràcter massa expansiu per al seu gust–, és el xef. Els germans del José també treballen al restaurant, que la família porta des de fa molts anys. Al Flor de Sal han sorgit tensions perquè la Núria ha explicat obertament les seves vinculacions com a clienta de tota la vida del local –allà es va fer el dinar de la seva comunió i altres reunions importants de la seva família–, i l’Albert ha dit que anava “amb la puntuació [favorable al José] donada”. Però la Nàdia ha tornat a cridar l’atenció quan del vi l’única cosa que n’ha sabut dir ha sigut: “És una mica sec, no?”.

Tots els participants han trobat el menjar del Flor de Sal molt bo, inclosa la Nàdia, i la Núria ha assegurat que havia detectat “enveja”. Després, ja en La confrontació, s’ha vist el que havia fet la Nàdia amb la puntuació del Flor de Sal: de nota mitjana li ha posat un 5, “ni bo ni dolent” –un restaurant que al final s’ha sabut que Marc Ribas havia puntuat amb un altíssim 8,7 de mitjana– , i en canvi ha dit que per al seu local esperava “un 6 o un 7”.

El cas és que el Flor de Sal, que finalment ha resultat guanyador, ha rebut diversos suspensos de la Nàdia. A mesura que es descobria, les cares d’estupefacció dels concursants anaven en augment. Ha posat un 4 a la categoria del vi i ha al·legat: “Jo no hi entenc de vins, he posat aquesta nota per no posar un 1 o un 2”. La Núria, especialista en vins, no s’ho podia creure: “No hi entens i poses un 4?”. “Crec que a vegades cal una mica d’autocrítica”, ha afegit la cap de sala del Can Llates.

L’afectat, el José del Flor de Sal, ha dit que no estava “dolgut però sí una mica al·lucinat”. De tota manera, el José també s’ha declarat impactat per les puntuacions de la Nàdia a altres locals, com ara Can Sunyol. “Quan he vist que li posava un 2 en un dels apartats a l’Albert, he pensat ‘festa al frenopàtic'”. De la resta dels concursants, la conclusió de la Núria ha sigut: “Em sento tonta d’haver-me sabut greu haver sigut rigorosa amb el seu restaurant, perquè crec que no té cap mena de criteri”. I l’Albert ha sentenciat: “No entenc res del que ha fet la Nàdia. Crec que he jugat massa net però me’n vaig amb la consciència tranquil·la”, ha conclòs l’Albert.

Les notes de Marc Ribas han compensat el daltabaix i han posat primer el Flor de sal, però no han pogut evitar que Can Sunyol hagi quedat últim.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jo a desembre 16, 2021 | 21:10
  Jo desembre 16, 2021 | 21:10
  Hi posen gent d aquesta per fer salseo amb la cara paga la pobre.
 2. Icona del comentari de: Anònim a desembre 17, 2021 | 08:54
  Anònim desembre 17, 2021 | 08:54
  Quina vergonyia...semblava que no hi fos tota.
 3. Icona del comentari de: Montse Nobrega a desembre 17, 2021 | 09:20
  Montse Nobrega desembre 17, 2021 | 09:20
  Per molt que sigui un concurs l'actitutd de la Nàdia no es bona amb la resta de concursants . No ha estat just Can Llates amb el resultat final. Han demostrat els tres restauradors que són professionals i amb molta educació. El programa podría ser més racional amb aquestes actituds.
  • Icona del comentari de: Francisco Martínez a desembre 18, 2021 | 00:01
   Francisco Martínez desembre 18, 2021 | 00:01
   Creo que habría que poner un pequeño "filtro" para evitar que se cuelen personajes como la tal Nadia, que nada aporta, salvo crispación y poca profesionalidad. En ésta ocasión, mala imagen.
 4. Icona del comentari de: Anònim a desembre 17, 2021 | 11:15
  Anònim desembre 17, 2021 | 11:15
  Fa temps que sempre i a un que i posa la nota. Ja u corretgeix el director tot i que ja els retocs a la taula. Poc personas i poc professionals. Dolenta la imatge. Marc bone FEINA I moltes pasiencia
 5. Icona del comentari de: Antoni siano a desembre 17, 2021 | 11:15
  Antoni siano desembre 17, 2021 | 11:15
  Fa temps que sempre i a un que i posa la nota. Ja u corretgeix el director tot i que ja els retocs a la taula. Poc personas i poc professionals. Dolenta la imatge. Marc bone FEINA I moltes pasiencia
 6. Icona del comentari de: Albert Serret a desembre 17, 2021 | 11:40
  Albert Serret desembre 17, 2021 | 11:40
  Jo despres del programa del pollastre de pota blava, en q va guanya un mal educat q no tenía idea del pota blava i a sobre Marc Ribas desempata i dona gusnyador aquet impresentable, hi dexat de veure aquet concurs, que cada vegada es pitjor
 7. Icona del comentari de: Arnau de Recasens a desembre 17, 2021 | 13:08
  Arnau de Recasens desembre 17, 2021 | 13:08
  Voldria pensar que en aquests concursos televisius existeix un equip qualificat , mínimament, per fer una selecció exhaustiva dels concursants. Ara bé, tot això que està passant em fa pensar en que no deixa de ser una estratègia per a crear conflictes i a l'hora generar audiència.... al meu entendre, del tot equivocat, cada vegada em costa més assimilar-ho i per tant el més probable serà que'l deixi de mirar.
 8. Icona del comentari de: Mercè a desembre 17, 2021 | 14:42
  Mercè desembre 17, 2021 | 14:42
  Recolçament als 3 restaurants que van patir la manca de professionalitat d'una concursant que no estava a l'alçada en cap aspecte del concurs. Enhorabona per tots 3.
  • Icona del comentari de: Dolors a desembre 17, 2021 | 22:03
   Dolors desembre 17, 2021 | 22:03
   Totalment d acord!
 9. Icona del comentari de: Francisca Costa a desembre 17, 2021 | 17:22
  Francisca Costa desembre 17, 2021 | 17:22
  Mvpldr
 10. Icona del comentari de: Veva a desembre 17, 2021 | 21:07
  Veva desembre 17, 2021 | 21:07
  Patètic . Pretensió que la "Moreneta" els protegis.... Elucubració Montserratí.... Competitivitat desagradable..... Joc cartes mal reality....tv3 caient en picat. Llàstima €€€ públics....
 11. Icona del comentari de: Dolors a desembre 17, 2021 | 21:55
  Dolors desembre 17, 2021 | 21:55
  Joc de Cartes ja no és el que era, quina llàstima!
 12. Icona del comentari de: Dolors a desembre 17, 2021 | 22:02
  Dolors desembre 17, 2021 | 22:02
  Joc de Cartes ja no és el programa que era, o dic perquè no deixa de ser un programa mes de entreteniment amb conflictes entre ells. ( Bé, no tots els restauradors per sort són iguals)
 13. Icona del comentari de: AMA1993 a desembre 18, 2021 | 00:22
  AMA1993 desembre 18, 2021 | 00:22
  La senyora aquesta es droga o es gi... una de dos.
  • Icona del comentari de: Cruz a desembre 20, 2021 | 21:58
   Cruz desembre 20, 2021 | 21:58
   Como se nota que no tenéis ni puta idea de los programas de televisión.... Estáis amargados.....
  • Icona del comentari de: Cruzcristina a desembre 20, 2021 | 22:00
   Cruzcristina desembre 20, 2021 | 22:00
   Como se nota que no tenéis ni puta idea de los programas de televisión.... Estáis amargados.....
 14. Icona del comentari de: Anònim a desembre 18, 2021 | 15:29
  Anònim desembre 18, 2021 | 15:29
  És una llàstima que ja gent molt Malta parida. Que fan q el programa perdi audiència. Jo em pregunto fan alguna clase de selecció abans? Perquè cada vegada anem de mal a pitxor
 15. Icona del comentari de: Anònim a desembre 18, 2021 | 15:36
  Anònim desembre 18, 2021 | 15:36
  Ja no miro Aquet circu " Sembla el gran hermano i merdes semblants
 16. Icona del comentari de: Pere a desembre 18, 2021 | 15:36
  Pere desembre 18, 2021 | 15:36
  Ja no miro Aquet circu " Sembla el gran hermano i merdes semblants
 17. Icona del comentari de: Anònim a desembre 19, 2021 | 00:14
  Anònim desembre 19, 2021 | 00:14
  Molt baixa qualitat les 4 restaurants, bastant penos en conjunt
  • Icona del comentari de: Anònim a desembre 20, 2021 | 16:11
   Anònim desembre 20, 2021 | 16:11
   Només vaig veure el final amb la Nadia, no te vergonya, ni professionalitat én inhumana simplement, després van venir 4 J restaurants que van fer ho.molt be I la pitjor nota va ser un 6, amb una noia que no va fer ho malament, peró porta poc en l ofici i van saber recompensar la. Molt bé als 4
 18. Icona del comentari de: Joan G. a desembre 31, 2021 | 09:39
  Joan G. desembre 31, 2021 | 09:39
  Pet quan un Joc de cartes al millor restaurant vegà?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa