El gingebre, amb els seus efectes digestius, circulatoris i respiratoris; la canyella amb propietats estimulants i digestives i la mel i el seu poder antibiòtic, són aliments reconeguts per les desenes de beneficis que tenen per separat. En mesclar aquests tres productes medicinals veurem que són una bona alternativa per cuidar-nos. Per notar els efectes s’ha de ser constant i prendre-la en dejú, a temperatura calenta; a mig matí, tebi o calent i a la tarda, tebi o calent, s’ha de separar dels àpats per assimilar les seves propietats.
Anem a veure quins beneficis aporta aquesta combinació fàcil i ràpida de fer:
1. Estimula i enforteix el sistema immunitari.
2. Fa de protector natural de la gola.
3. Atura l’envelliment prematur i el cel·lular.
4. Facilitar la sudoració i per tant l‘eliminació de toxines.
5. Augmentar el metabolisme i contribueix a combatre els quilos de més i la retenció de líquids.
6. Limita la proliferació de malalties cardiovasculars.
7. Millorar els nivells d’energia i evita els estats d’estrès i esgotament.
8. Activa el procés digestiu i combat l’acidesa.
9. Millora les articulacions.
10. Lluita contra l’insomni.
Per fer la infusió ens caldrà 1 litre i mig d’aigua, preferiblement mineral, 50 grams de gingebre fresc tallat a rodanxes fines i una branqueta de canyella. Quan l’aigua bulli, afegirem el gingebre i la canyella i ho retirarem del foc, deixarem que infusioni uns 15 minuts, colarem la mescla i li afegirem la mel. Es pot guardar a la nevera.