Tallen l’AP-7 a Girona en protesta per l’empresonament de Hasél i els Mossos els desallotgen

Els manifestants han col·locat branques d'arbres per fer barricades i, de moment, ocupen només un carril

Una seixantena de persones han tallat l’AP7 a l’alçada de Girona Oest en protesta per l’empresonament de Pablo Hasél aquest dissabte. Els manifestants han creuat el peatge i han entrat a la carretera pels volts de quarts de vuit del matí per ocupar la calçada. Després han tallat branques i canyes per preparar una barricada. De moment, ocupen un carril i la circulació està tallada en sentit nord i els Mossos es veuen obligats a fer desviaments. Es dona la circumstància que a les dotze del migdia hi ha prevista una manifestació al centre de Girona en suport al raper lleidatà.

Els Mossos d’Esquadra han desallotjant els manifestants que des de primera hora del matí d’aquest dissabte tallaven l’autopista AP-7 a Girona, en sentit nord, en una protesta organitzada per col·lectius com La Forja i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Una vintena d’agents de l’ARRO els han tret de la via i els han portat per un vial paral·lel a l’autopista uns 400 metres avall, on els han identificat en un descampat sense que hi hagi hagut incidents i només algun moment de tensió quan algun manifestant es resistia a ser identificat. Els serveis d’autopistes estan netejant la via per poder-la reobrir a la circulació el més aviat possible.Durant la protesta, els manifestants han col·locat branques d’arbres i canyes a l’autopista per fer barricades. A la zona hi ha sobrevolat l’helicòpter dels Mossos.

Tot i que en un primer moment hi havia una seixanta de persones fent el tall, posteriorment s’hi han quedat una quarantena. Els convocants han fet la protesta per reclamar la llibertat dels presos, l’autodeterminació i contra la repressió. “Quan ens priven de drets passem a l’acció. Mentre hi hagi presos, repressió i no se’ns reconegui el dret a l’autodeterminació no pararem”, ha assegurat La Forja del Gironès a través del seu compte de Twitter.

Comentaris

  Juli Vert 27/02/2021 8:28 pm
  Una seixantena de persones, el 52% de la població vinga que ho tenim a tocar
  Sort en tenim dels que no es rendeixen. 27/02/2021 7:58 pm
  Amb dos collons, tenen tota la meva admiracio, endevant,
   Manel 28/02/2021 12:20 am
   Si,toda tú admiración,desde donde desde tú casa o desde la playa. Vete a cargar.
  Vicenç Ramoneda 27/02/2021 12:49 pm
  Srirak Plipat, director de l'organització Freemuse, que defensa els drets humans dels artistes i la llibertat artística. Cada any monitorem la censura a tot el món i altres formes de coartar la llibertat artística com ara atacs, processaments judicials i empresonaments d’artistes. A partir d’aquestes dades, que recollim periòdicament, publiquem un informe anual sobre la situació de la llibertat artística al món. Enguany, ens hem adonat que, malgrat la pandèmia, han crescut les restriccions i els atemptats contra els artistes i la seva llibertat de creació. Per desgràcia, s’han assolit xifres de rècord en diverses categories, com ara processaments i empresonaments. “Amb casos com els de Valtònyc i Hasel és difícil de justificar que Espanya sigui una democràcia plena.” https://freemuse.org/regions/europe/spain/
  el verdugo del Cid 27/02/2021 11:16 am
  Cada dia més, a l'enemic, el que es mereix! Visca la Terra! Lliure!
   Gonzalo 27/02/2021 4:22 pm
   Vete a tomar por culo, payaso!!!!!
  En fi 27/02/2021 10:51 am
  60 penjats q despres van quedar en 40 , exitazo!!!! Despres de jugar a fer l,indepe che guevara, a casa dels pares a tot inclos, q ells no treballen, q aixo seria ser capitalista, en fi....
  33
  17
  Respon

Nou comentari