Pilar Eyre: “Joan Carles va impedir que Elena fos reina”

La cronista revela que el Borbó va demanar que s'apartés la seva filla gran de la successió de la Corona

Elena de Borbó hauria d’haver estat reina si no fos per l’article 57 de la Constitució, aquell en el qual deixen per escrit que l’home tindrà preferència sobre la dona en la Corona hereditària. Pilar Eyre ha volgut explicar què hi ha darrere de la redacció d’aquella frase que va canviar radicalment la vida de la primogènita de Joan Carles i Sofia. Ho ha fet en un article de Lecturas incendiari: “Només us demanaré dues coses per a aquesta Constitució que redactareu, inviolabilitat i que aparteu la infanta Elena de la successió. La meva filla gran no està en condicions de regnar“.

 Adolfo Suárez l’hauria advertit que allò anava en contra dels nous temps, el que hauria indignat al monarca: “Una merda per als nous temps. Elena no pot regnar i punt. No he de donar més explicacions”. Una petició que degradava la seva filla, “l’aneguet lleig de la família, la maldestra, aquella que sempre anava malament a l’escola, a qui havien de posar professors particulars abans de canviar-la a un centre menys exigent”, descriu la cronista.

El seu pare mai no l’hauria valorat, el que hauria fet mal a Elena. “Va haver d’acudir a una psicòloga argentina quan era adolescent. L’acompanya el secretari de la Casa Reial perquè ningú no s’ocupava massa d’ella. Elena heretava els vestits de la mare gairebé sense retocs i presentava un aspecte tan aturat que fins i tot el seu pare li preguntava a Sofia, preocupat, que per què no la vestia d’una altra manera per veure si així la podrien casar”.

La boda de la infanta Elena   Casa Reial

La boda de la infanta Elena / Casa Reial

Finalment es va casar, però la boda hauria estat lluny de ser perfecte: “L’enllaç a Sevilla va estar ple de moments incòmodes, com quan Elena s’ensopegava amb el vel i tartamudejava”.   

 

Nou comentari