Les comarques del Pirineu i la Plana de Lleida retornen de mica en mica al seu ritme turístic habitual gràcies a la progressiva supressió de les restriccions de mobilitats i horaris motivades per la COVID-19. Aquest procés afavoreix el reinici de les activitats turístiques i culturals, d’una banda, i l’increment de les reserves d’ocupació per al maig, de l’altra.

Les reserves turístiques per a l’estiu també avancen a molt bon ritme. L’aixecament del confinament comarcal el passat 26 d’abril, anunciat l’acabament de l’estat d’alarma el 9 de maig i el progressiu avanç en la vacunació de la població han estat factors clau. El sector preveu una bona campanya estival.

En aquest sentit, Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, confia que la demarcació lleidatana es consolidarà també com una destinació de preferència d’un públic de proximitat que busca un turisme de natura i sostenible, sense massificacions i amb serveis de qualitat, tal com ja va passar l’estiu passat, les festes de Nadal i la darrera Setmana Santa.

Artiga de Lin. Val d’Aran / Oriol Clavera

Al territori de Lleida, els serveis (allotjaments, restaurants, transports, empreses del sector), activitats turístiques, econòmiques i culturals (festes, fires, etc.) i monuments de tot tipus tornen a funcionar amb una certa normalitat, sempre respectant les mesures de control i prevenció preceptives.

Així, el Tren dels Llacs, comboi turístic que circula entre Lleida i la Pobla de Segur, tornarà a funcionar a partir del 8 de maig. El tren històric circularà tots els dissabtes fins al 17 de juliol i des del 21 d’agost fins al 30 d’octubre, excepte festius, mentre que el Tren Panoràmic ho farà els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d’agost. Per garantir la disponibilitat de seient, aquesta temporada s’ha estrenat un nou lloc web que incorpora el servei de venda anticipada de bitllets de manera que les persones usuàries es poden assegurar la disponibilitat del trajecte el dia que volen fer la seva visita.

El sector dels esports d’aventura, amb bones previsions

El sector dels esports d’aventura també afronta els propers mesos, i el de maig en concret, amb bones perspectives. Segons Florido Dolcet, president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, s’està produint un increment considerable de les consultes i reserves, especialment a partir de la segona quinzena de maig. A la desescalada de les restriccions sanitàries s’hi afegeixen, segons Dolcet, “unes condicions òptimes per a aquestes activitats i un meravellós entorn natural provocat per l’esclat primaveral”.

Ràfting a la Noguera Pallaresa. Pallars Sobirà / Oriol Clavera

Dolcet, que remarca que “l’experiència de l’any passat ens ha servit per consolidar uns protocols absolutament rigorosos des de la perspectiva de la seguretat sanitària”, està convençut que el sector “viurà també un estiu excel·lent, amb molta activitat”.
El responsable de l’associació, que va recordar que la darrera Setmana Santa “ja vàrem assolir un 70 o un 80% d’ocupació respecte a la capacitat de servei que teníem en aquell moment”, assevera que actualment predomina un visitant de proximitat, bàsicament famílies, grups d’amics i empreses, però també centres escolars. El ràfting, el barranquisme, l’hípica, el trekking i la BTT continuen figurant entre les disciplines més demandades.

Gràcies a les excel·lents condicions naturals i l’entorn paisatgístic privilegiat, el prestigi assolit a escala nacional i internacional i el creixement sostingut que el sector ha experimentat en els darrers anys, les comarques lleidatanes consoliden el lideratge estatal en les activitats relacionades amb el turisme actiu i els esports d’aventura.

La demarcació lleidatana disposa d’unes 128 empreses de turisme actiu, 82 pertanyents a la zona del Pirineu i el Prepirineu i 46, a la plana de Lleida. L’any 2019, abans de la crisi sanitària, es va superar per primera vegada la contractació dels 750.000 serveis. Les activitats de turisme actiu i esports d’aventura van mantenir un creixement constant des de l’any 2012 fins al 2019, frenat enguany per la crisi sanitària.

CLICA AQUÍ PER A MÉS INFORMACIÓ

Nou comentari

Comparteix