El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
5 imprescindibles de la Fira de la Muntanya de Vic
  • CA

Els amants de la natura, l’esquí i l’esport tornen a tenir una cita a Vic. Després del parèntesi per la pandèmia, torna la Fira de la Muntanya de Vic, que arriba a la seva 40a edició i és una forma fanàstica d’equipar-se per a les activitats muntanyenques d’hivern. La fira tindrà lloc del 5 al 7 de novembre al Recinte Firal El Sucre i l’entrada s’haurà de comprar de manera anticipada (3€).

Entre els seus imprescindibles hi figuren el Mercat d’Ocasió de roba i material esportiu, el campionat d’escalada Open Bloc i activitats infantils com l’escalada a la icònica xemeneia del Sucre o una nova i espectacular tirolina. A continuació us descobrim aquests i altres destacats del programa d’actes.

Mercat d’Ocasió d’equipament esportiu

Un dels espais més emblemàtics de la Fira de la Muntanya és el Mercat Ocasió, on els visitants poden adquirir roba i material esportiu de segona mà i, a la zona outlet, peces provinents de botigues d’esports. Enguany l’espai s’amplia per garantir les mesures de seguretat. 

Campionat d’escalada Open Bloc

De gran espectacularitat i amb participants de nivell, el campionat Open Bloc és la festa de l’escalada. Té lloc en un rocòdrom de 20×5 m cedit per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i que en aquesta edició s’instal·la al pati exterior del recinte firal per evitar aglomeracions. El campionat compta també amb competició universitària i competició infantil.

Xerrades d’alpinistes destacats

Entre les xerrades i col·loquis, són imperdibles la de l’alpinista Alex Txikon, titulada “Himalaisme hivernal”; la de l’escalador Edu Marín, que presentarà el documental “Valhalla, cielo de Roca”, i la taula rodona de joves escaladores, on intervindran Aida Torres, Francis Guillen, Rut Casas, Rut Monsech i Maria Benach.

Tirolina, escalada i altres activitats infantils

L’espectacular tirolina des del dipòsit del costat del recinte firal és una de les novetats d’enguany. La Fira de la Muntanya està plena d’activitats per a la canalla, com l’escalada a la icònica xemeneia del Sucre, que també té una via per a adults, les sessions de contacontes o els circuits de bicicleta. També en destaca la Pedalada Familiar Osoning.

Fira del Llibre de Muntanya

Ja fa temps que la Fira del Llibre de Muntanya s’inclou dins de la Fira de la Muntanya. S’hi poden trobar editorials i llibreries oferint llibres de muntanya, rutes, mapes, edicions de col·leccionista… Un altre destacat són les presentacions de llibres, com Morts, qui us ha mort?, d’Iñaki Rubio, i Per les valls del gegant adormit, de Jordi Torres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa