MónEconomia
Qui són els joves empresaris catalans més influents del 2023
  • CA

Els empresaris catalans són reconeguts a escala mundial. Catalunya ja és el hub més important del sud d’Europa, el que porta a les empreses catalanes a la cúspide de l’èxit global, amb solucions que ja són conegudes a tot arreu. Tant és la rellevància d’aquestes companyies que gairebé una quinzena de joves catalans han entrat a la última llista Forbes 30 under 30. Start-ups dedicades a la tecnologia, la sostenibilitat, les vendes o la moda són les que lideren aquesta llista on la meitat dels participants són catalans. Tot i això, només dues dones catalanes han aconseguit posicionar-se en aquest rànquing, el que demostra la encara molt vigent bretxa de gènere.

Bruno Casanovas i Álex Benlloch

La moda és una manera d’expressar-se i sobretot entre els joves. Després de perseguir el cantant Rauw Alejandro pels passadissos d’un hotel perquè es posés un dels seus dissenys, Bruno Casanovas i Álex Benlloch van catapultar-se a la fama amb Nude Project, la marca de roba d’esport que -segons ells- va dirigida a “gent que sent que no cal seguir totes les normes que la societat ens imposa”. L’empresa dels dos joves catalans, ja ven els seus productes a més d’un centenar de països del món i tancarà el 2022 amb una facturació que superava els 11 milions d’euros, la qual cosa suposa haver multiplicat per quatre la xifra de l’any anterior, principalment, en el seu ecommerce. Gràcies a la seva disruptiva proposta i el bon acolliment entre els joves, Casanovas i Benlloch entren a la llista de Forbes amb tant sols 22 anys.

Marc Francés Senar

La fuga de talent català també s’ha convertit en un dels problemes més enquistats de la nostra societat. Molts joves marxen a altres països per poder tenir èxit en les seves carreres professionals. Aquest és el cas de Marc Francés Senar, qui va començar la seva carrera com a consultor en el banc francès BNP Paribas, abans d’unir-se a la multinacional danesa ISS, segons explica Forbes. En fer el salt a la consultoria d’alta direcció de la mà de Spencer Stuart, es va especialitzar en la selecció i successió de perfils directius i acompanyament de comitès de direcció en processos de canvi. Gràcies a les seves habilitats, s’ha convertit en el líder més jove del seu sector, on ara dirigeix la signatura Sarah Marlex. A més, els coneixements del català l¡han portat a ser assessor de la Universitat Pompeu Fabra en el seu Pla Estratègic 2016-2025 i inversor de diverses startups.

Gerard García

Gerard García és també un exemple de talent que va marxar de Catalunya per poder créixer en la seva carrera professional, però a l’hora de fer el següent pas i convertir-se en emprenedor va retornar al país. L’octubre del 2021 va fundar Deale, la primera plataforma digital independent de M&A d’Europa centrada en resoldre el problema de relleu generacional en el teixit empresarial ajudant Pimes, inversors i assessors a buscar la seva millor oportunitat de creixement inorgànic d’una forma senzilla, ràpida, transparent i eficient. Amb menys de dos anys de vida, ja s’ha convertit en l’empresa de referència per arreglar problemes com el relleu generacional de les empreses així com solucionar la viabilitat de les companyies. Gracía ha aconseguit cobrir una necessitat del mercat de les petites i mitjanes empreses, el que l’ha portat a la llista Forbes amb tant sols 28 anys.

Gerard Garcia, fundador de Deale i el seu equip / Cedida
Gerard Garcia, fundador de Deale i el seu equip / Cedida

Oscar Gallego i Carles Grau

BlaineBox és l’aplicació de referència per la compra de plantes artificials molt realistes. D’aquesta manera, la companyia no treballa amb plantes reals però crea unes recreacions completament perfectes, mantenint la similitud amb les flors reals, tant en textura com en forma, color i moviment. A més, aquestes flors hiperrealistes estan fabricades a partir de teles i plàstics reciclats. Aquesta idea innovadora és la raó per la qual Óscar Gallego i Carles Grau de 28 i 26 anys, han aconseguit una posició en la llista Forbes del 2023. Pel que fa a la tercera fundadora de la start-up catalana, Carol Frau, ha quedat fora del llistat per superar el límit dels 30 anys.

Pol Martin

El talent no es pot heretar, però hi ha cert aroma d’emprenedoria que es desprèn a les cases dels directius que pot arribar a impregnar les ments dels del seu voltant. Fill d’emprenedors, Pol Martin va crear el seu primer negoci amb només 16 anys al costat de la seva germana. L’empresa -que era de transport i logística- importava roba de Letònia a Espanya per després vendre-la. No content amb això, Martin va descobrir la tecnologia blockchain el 2018 i amb els coneixements que va adquirir va donar forma a Rand, una fintech amb l’objectiu d’ajudar a crear patrimoni al llarg termini a les persones. Avui dia, ofereixen un compte Earn amb una rendibilitat anual del 5.00% i treballen en mercats de tokens amb les millors empreses regulades, per a millorar les rendibilitats de la banca tradicional. Amb tot doncs, el jove de 21 anys s’ha guanyat un lloc a la llista Forbes.

Sira Mogas

KOA Biotech és una companyia que té com a objectiu reduir les pèrdues productives en piscifactories per patologies mitjançant la creació d’uns dispositius autònoms que monitoren potencials infeccions en granges. Aquesta idea, passa per el desenvolupament de noves tecnologies i explorant la creació dels nous biosensors integrats en dispositius fàcils d’utilitzar fora del laboratori. Sira Mogas és la catalana que hi ha darrera d’aquestes investigacions. Mogas s’ha especialitzat en l’àmbit de la Biologia Sintètica i és doctora en Biomedicina, graduada en Biologia Humana per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Enginyeria Biomèdica Computacional. Gràcies a la seva passió per la tecnologia i la ciència, Mogas s’ha guanyat un dels dos llocs que ocupen dones catalanes a la llista Forbes 2023.

Ricard Guillém

L’emprenedoria no sempre comença un cop acabada la teva carrera professional, per Ricard Guillém va començar quan encara no era ni major d’edat. Cafler ha estat el primer gran projecte de Guillém. La companyia del jove de només 18 anys, és la primera start-up que et permet delegar les tasques de manteniment del teu cotxe a un conductor professional. La companyia, ja present a Londres, Paris o Barcelona, va aixecar recentment la seva ronda Seed de per cinc milions d’euros, liderada per Seaya Ventures. Gràcies a aquesta idea innovadora, el jove va ser nomenat “Dreamer of the Year”, des de l’Imagine Creativity Center el 2020.

Ricard Guillem, fundador de Cafler / Cedida
Ricard Guillem, fundador de Cafler / Cedida

Arnau Navarro i Pol Rosell

Moltes vegades l’emprenedoria ve de la experiència pròpia. Aquest és el cas d’Arnau Navarro i Pol Rosell, dos joves que treballaven i gestionaven un restaurant que han acabat creant una start-up dedicada a automatitzar alguns processos de gestió de la restauració. Anomenada Haddock, la companyia optimitza molts processos i facilita la vida dels treballadors i propietaris dels restaurant perquè l’experiència de l’usuari acabi sent millor. Els emprenedors ja compten amb més de 1.000 restaurants a Espanya i Portugal i aviat desembarcaran en diferents països europeus. Amb tot doncs, Haddock s’ha convertit en la primera solució a escala europea que ajuda als restauradors, una iniciativa que va esclatar durant la pandèmia i ha aconseguit fer-se un lloc al mercat. Aquest projecte és el que ha portat als dos joves emprenedors catalans a tenir un lloc en la llista de la revista americana.

Alba Rocafort i Hugo Cuesta

El sector de la moda té una cara amagada, sobretot en la distribució i confecció de les peces. És per això que Alba Rocafort i Hugo Cuesta van crear Fabbric, una plataforma digital de roba de qualitat dissenyada pels mateixos fabricants d’altres marques reconegudes a tot l’estat espanyol. Rocafort és graduada en Política, Filosofia i Economia per la Universitat de Manchester i Màster en Management per The London School of Economics, va començar la seva carrera en banca d’inversió i consultoria estratègica amb la idea de consolidar fonaments abans de llançar-se a la seva aventura emprenedora. Cuesta, per part seva, és graduat en Administració i Direcció d’empreses per la Universitat de Barcelona, especialitzat en Màrqueting, especialitat que ha desenvolupat en empreses com a L’Oréal i Glovo.

Pablo Vidarte

La biotecnologia és el futur de les ciutats. Bioo és una empresa catalana que ha desenvolupat una tecnologia única que permet generar energia per alimentar punts de llum en zones verdes per mitjà de bateries biològiques situades sota terra, sense danyar o alterar l’entorn natural. Pablo Vidarte és el director general d’aquesta companyia i amb només 26 anys ja té contractes per instal·lar les seves estructures arreu del món. Vidarte té experiència en els camps d’empresa, finances i enginyeria, on destaquen els seus desenvolupaments de hardwares de geolocalització, softwares d’intel·ligència artificial evolutiva. Tot i no ser català, l’emprenedor de Sevilla va decidir muntar la seva empresa a Barcelona, el que el posiciona en el rànquing català que s’extreu de la llista Forbes.

Més notícies
Sol Daurella perd el lideratge entre les majors fortunes catalanes en favor d'Isak Andic
Llista Forbes: Qui són els catalans més rics de 2022
Notícia: Llista Forbes: Qui són els catalans més rics de 2022
Comparteix
A la llista Forbes hi ha un total de 31 fortunes catalanes encapçalades per Isak Andic
Elon Musk perd davant Bernard Arnault el lideratge dels homes més rics del planeta / EP
Musk perd el lideratge dels més rics del planeta
Notícia: Musk perd el lideratge dels més rics del planeta
Comparteix
La important caiguda del valor de les accions de Tesla deixa el magnat sud-africà per sota d'un competidor europeu
Ricard Guillem, fundador de Cafler / Cedida
Cafler, la solució per deixar de perdre temps en el manteniment del cotxe
Notícia: Cafler, la solució per deixar de perdre temps en el manteniment del cotxe
Comparteix
La start-up catalana opera a diferents països europeus i compte amb una cinquantena de treballadors
Gerard Garcia, fundador de Deale i el seu equip / Cedida
Deale, un Tinder per a pimes i inversors
Notícia: Deale, un Tinder per a pimes i inversors
Comparteix
La companyia catalana assegura el relleu generacional de les petites i mitjanes empreses del país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa