El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un professor d’autoescola ensenya borratxo i s’adorm a la classe pràctica
  • CA

Cada mestre té el seu estil, però ha de ser compatible amb la llei. No seria el cas amb què s’han trobat els alumnes d’una autoescola de Ponent. Segons detallen els Mossos d’Esquadra, ahir van denunciar un professor d’autoescola que durant una pràctica es va adormir i en fer-li la prova de l’alcohol portava una bona mona.

En concret, els fets es van registrar havent dinat, al punt quilomètic 459 de l’autovia A-2, al terme municipal d’Alpicat. En un control dinàmic, els agents dels Mossos d’Esquadra de la unitat de trànsit, van avançar un vehicle d’autoescola i van observar com el professor de la pràtica dormia com un soc, al seient del copilot, fins i tot, amoixanat al seient.

Una imatge que va alertar els agents, que es van posar les mans al cap, i fins i tot incrèduls van maniobrar per col·locar-se a l’alçada del vehicle i tornar a fer un cop d’ull al vehicle. Efectivament, el professor dormia el son dels justos com una migdiada de diumenge. Així els agents, tement per la integritat de l’alumne i del professor, van realitzar indicacions al conductor per sortir de l’autovia per la carretera L-800.

Un cop aturats, van confirmar que el conductor era un alumne, que tot just estava realitzant la segona classe pràctica, i l’acompanyant era el professor. A efectes legals, tot i qui condueix és l’alumne, el professor es considera conductor i, per tant, se li aplica tota la normativa al respecte.

A més, els mossos també van observar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. En sotmetre’s a la prova de detecció alcohòlica va donar un resultat positiu de 0.29 mg/l.

Els agents el van denunciar administrativament per conduir sota els efectes de l’alcohol i per conducció negligent. També es comunicaran els fets al Servei Català del Trànsit, donat que es tracta d’un professor titulat i que aquests fets s’han produït mentre exercia com a tal, per si en deriven més responsabilitats.

Atès que l’alumne no es podia fer càrrec del vehicle es va presentar un responsable de l’autoescola per evitar la immobilització del vehicle i continuar l’activitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a febrer 05, 2022 | 11:18
    Jaume febrer 05, 2022 | 11:18
    Hmmm, no se jo si això es com es diu. Un 0,29 certament no es anar borratxo, es sobrepasar el mínim, un mínim que no fa tant estava per damunt. Això de que anava dormint es una apreciació subjectiva, probablement allunyada de la realitat, no es tant facil dormir quan un alumne t'esta preguntant coses. M'inclinaria a pensar en un mal judici inicial dels mossos, que després es va exagerar be per rebot o be per la gracieta. No em quadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa