Tràfic de drogues impune per l’escorcoll il·legal dels Mossos

La troballa de 408 plantes de marihuana en un domicili d’Avinyonet de Puigventós, a l’Alt Empordà, ha quedat impune. El jutjat penal 1 de Figueres ha absolt dos acusats de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric perquè el 15 de març del 2018 els Mossos d’Esquadra van estar quatre hores “trucant insistentment a la porta i cridant perquè obrissin” fins a aconseguir accedir a l’habitatge. Un actuació que la sentència qualifica de “com a mínim sorprenent”. La sentència conclou que existeixen “dubtes raonables” sobre que els processats permetessin l’entrada dels agents “de manera voluntària”.

Els dos acusats s’enfrontaven a 2 anys de presó i a multes per valor de 9.253,4 euros per tenir 408 plantes de marihuana i la llum punxada en una casa d’Avinyonet de Puigventós. A l’inici del judici, la defensa d’un dels processats, encapçalada pel lletrat Sergio Noguero, va al·legar que l’entrada que els Mossos van fer a l’habitatge el dia 15 de març del 2018 era nul·la perquè els acusats no la van autoritzar voluntàriament. L’advocada de l’altre processat, Mònica Tarradellas, es va adherir a la petició, segons recull la sentència. El jutjat dona la raó a la defensa i acorda la nul·litat de l’entrada: “No ha quedat provat que s’hagués informat degudament i formalment dels seus drets als acusats a fi de practicar el registre a l’interior del domicili”.

El jutjat penal 1 recull les declaracions dels processats, que van dir que havien obert la porta perquè els policies els havien “amenaçat”, la dels agents i la minuta policial i conclou que no s’ha pogut “arribar a la convicció que s’hagués obtingut el consentiment per a l’entrada i registre”. La sentència subratlla que hi ha “dubtes raonables” en relació a que els acusats permetessin l’accés a la casa de manera voluntària: “Els agents van estar des d’aproximadament les deu trucant insistentment a la porta i cridant perquè els obrissin, fet que finalment va succeir cap a els dues”. El jutjat remarca que va ser aleshores quan un dels processats va dir des d’una finestra que la porta estava oberta.

Segons el jutjat, el fet que, tal com recull la minuta, els sospitosos estiguessin al final del passadís quan els agents van accedir a l’immoble és “significatiu”: “És evident que no hi va haver un consentiment dels acusats”.

Comentaris

    ciutadà Novembre 07, 2021 | 09:27
    No se, peró juraria que de la droga decomisada no se'n crema ni un sol gram. Amb els diners que en paguen.....
    ciutadà Novembre 07, 2021 | 09:27
    No se, peró juraria que de la droga decomisada no se'n crema ni un sol gram. Amb els diners que en paguen.....

Nou comentari