SAP-FEPOL reclama diners per aplicar l’auditoria dels Mossos

El sindicat policial, satisfet amb el resultat

Ara cal posar el bou davant del carro. Aquesta és la idea que té el sindicat SAP-FEPOL respecte el resultat de l’auditoria més gran de la història” que ahir van presentar els Mossos d’Esquadra sobre els seus serveis d’ordre públic. A través d’un comunicat, el sindicat policial es mostra satisfet perquè reconeix les “deficiències sota les quals, els efectius d’ordre públic del cos van haver de fer front als incidents ocorregut l’octubre del 2019″. Ara bé, reclamen recursos per aplicar les recomanacions de millora dels serveis de BRIMO i ARRO.

Així mateix remarquen que l’estudi avala una dels retrets habituals del sindicat, “la sobrecàrrega assumida amb una manca de mitjans i amb una falta d’efectius especialitzats”. En aquest sentit també critiquen que es deixés de fer formació en aquests efectius del cos. 

“Per tant, l’auditoria més gran de la història del cos de mossos ha servit per fer evident que els efectius de la Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’esquadra en general, però especialment els d’ordre públic”, conclou el sindicat. En aquest sentit, subratllen que les protestes per les sentències es “van haver de fer front a una situació extremadament complicada, amb una manca absoluta de mitjans i amb unes deficiències en material que d’haver-se corregit, possiblement podrien haver assegurat un altre resultat”.

 

De fet, el sindicat es vanta que en els darrers anys ha vingut denunciant “la manca d’efectius que pateix l’especialitat”. Una manca d’efectius qu, segons el sindicat, va portar a redimensionar les obligacions i les tasques centralitzades a les quals s’ha estat sotmetent per exemple, als efectius de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO).

 

“Per tant, ens alegrem que per fi una auditoria hagi reconegut les deficiències que des de fa tant temps, la nostra organització sindical ha vingut denunciant”, insisteix el comunicat. “És per això que SAP-FEPOL exigeix al Govern de la Generalitat que, de manera immediata, elabori un pressupost i un pla de contingència que permeti realitzar les accions de millora que l’auditoria feta pública avui ha reconegut”, avisen. “De res serviria que, un cop reconegudes les errades, el Govern no facilités el pressupost que permeti realitzar les accions de millora del nostre model d’ordre públic”, conclouen.

La nostra organització sindical recorda, que la mateixa setmana d’aldarulls de l’octubre del 2019, ja vam demanar en un comunicat la necessitat de revisar el model d’ordre públic del cos. Ara, amb el resultat de l’auditoria fet públic avui, reiterem tal necessitat. Un cos com el de mossos d’esquadra, no pot continuar treballant, amb les deficiències que avui s’han donat a conèixer.

Nou comentari