El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La història dels quatre gossos atrapats per la lava a La Palma
  • CA

El barri de Todoque, a La Palma, ha estat el més afectat per la lava del volcà de Cumbre Vieja, que ja porta vint-i-set dies en erupció. De fet, el barri palmero ha desaparegut completament del mapa i 6.500 veïns han hagut de ser evacuats. Entre tanta devastació, tan sols hi ha quedat una petita illa de pocs metres quadrats amb dos estanys de diferents mides on s’hi han refugiat quatre gossos per salvar-se de la lava. Els animals estan a hores d’ara atrapats entre lava perquè la policia no pot arribar a la zona per rescatar-los. L’ús d’helicòpters és inviable pels materials que expulsa el volcà, i l’accés per terra és impossible per la lava que els envolta.

Davant aquesta impossibilitat de rescat, les autoritats han optat per autoritzar que s’utilitzin els drons amb què observen l’evolució del volcà per alimentar aquests quatre gossos i mantenir-los amb vida fins que puguin rescatar-los. L’associació animalista Leales, però, creu que un d’ells podria haver mort a causa de les dures condicions en què viuen. Les dues empreses que proporcionen el menjar i l’aigua a aquests animals són Volcanic Life i Ticom Soluciones, que ha difós vídeos de la situació.

Dos dels gossos es mantenen en bones condicions perquè poden entrar i sortir de la petita illa on es refugien, el que els permet refugiar-se de la calor i el fred. Els altres dos, en canvi, un dels quals es sospita que podria haver mort, estan atrapats a un petit estany que està sempre al sol.

L’empresa Aerocamaras ja ha presentat una proposta pel rescat dels quatre gossos, atrapats a una zona del barri de El Paraíso. L’empresa utilitzaria un dron de càrrega per transportar els animals de manera segura. Encara estan a l’espera que les autoritats els autoritzin, però el permís podria arribar aviat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa