El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
A presó un jove que tenia atemorit un barri de Badalona
  • CA

Un noi de 23 anys ha ingressat a presó després que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana l’hagin detingut després d’una nova agressió a Badalona. El jove tenia atemorit el barri del Gorg, on ha agredit almenys a vuit persones en l’últim mes i mig. Fonts de la policia catalana han explicat que les agressions no seguien cap patró concret, que no hi havia cap discussió prèvia i que el jove no tenia intenció de robar. A més, el noi, de nacionalitat gambiana, té pendent un expedient d’expulsió del país per estar en situació irregular al país.

Fa setmanes que la policia rep denúncies per la conducta agressiva del jove i se l’ha detingut en diverses ocasions. Per això el jutge ha optat finalment per enviar-lo a presó provisional. Les víctimes, sobretot dones i menors d’edat, afirmen que normalment es desplaça en bicicleta i sense avís previ comença a increpar, a insultar i fins i tot a agredir els vianants que es troba pel carrer. Els investigadors no descarten que l’agressor pateixi algun trastorn mental. La primera agressió denunciada va tenir lloc el passat 25 de novembre i des de llavors n’han produït diverses més. L’última va ser el 30 de desembre, quan la Guàrdia Urbana de Badalona el va detenir per atacar uns agents.

Acció judicial

Després de fer-se la pública la detenció del jove, l’Ajuntament de Badalona ha emès un comunicat per agrair la tasca de la policia i ha avançat que els serveis jurídics municipals estudien si el consistori es pot personar com a acusació popular en el procés. L’alcalde de Badalona, el socialista Rubén Guijarro, ha reclamat a la justícia que actuï amb “contundència” i ha subratllat que les agressions d’aquestes setmanes “no poden quedar impunes”.

Guijarro ha aprofitat el cas per tornar a posar sobre la taula la necessitat de modificar el Codi Penal per lluitar contra la multireincidència, ja que, segons assegura, ara es produeixen situacions que “frustren” els veïns i la policia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a gener 09, 2022 | 22:23
    Vendetta gener 09, 2022 | 22:23
    Un nen de la colau, ke rar si venen a pagarnos las pensions espero ke torni am el open arms

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa