El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Molt borratxo i fent ziga-zagues per l’A-2
  • CA

Un conductor d’Igualada, de 51 anys i amb nacionalitat espanyola ha estat denunciat per conduir multiplicant per quatre la taxa màxima permesa d’alcoholèmia. Segons ha comunicat la mateixa policia, els Mossos van rebre al 112 trucades el vespre de dimarts d’aquesta setmana de diversos testimonis que asseguraven que un vehicle circulava per la N-IIa fent ziga-zagues al seu pas per Jorba, a l’Anoia, i que no hi havien xocat de miracle. Una conducció temerària que va alertar la policia.

Immediatament, els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Catalunya Central van enviar una patrulla i gràcies a les indicacions que va donar van poder localitzar el vehicle temerari, però feina van tenir a aturar-lo perquè semblava que el xofer no veia ni els indicatius lluminosos del cotxe. Finalment, el van poder aturar a l’A2, al quilòmetre 540, en sentit Lleida, a l’alçada de Jorba. En demanar la identificació del conductor, els policies van més que sospitar que anava engatat, no només per la manera d’expressar-se sinó per l’alè i per una eufòria atípica davant l’autoritat i una maldestra alegria resignada.

Com va poder es va poder identificar, va suar la cansalada per treure la documentació de la cartera i lliurar-la en condicions a la patrulla policial. Els Mossos d’Esquadra van anar per feina i li van practicar la prova d’alcoholèmia que va donar com a resultat d’1,01 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Aquest resultat quadruplica la taxa màxima permesa que és de 0,25 mg/l. Les sospites policials es van confirmar negre sobre blanc perquè una mica més i l’agulla surt del marcador.

Davant d’aquests fets, el conductor va ser denunciat penalment per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i per un delicte contra la seguretat viària. Sortosament, els diferents testimonis que van telefonar al 112 van poder evitar que la desgràcia es reduís a un ensurt d’un xofer molt begut que conduïa posant en perill la seva vida i la resta de conductors que l’havien d’esquivar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa