El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un jove mor electrocutat mentre robava cable de coure
  • CA

Un home de 26 anys ha mort electrocutat mentre intentava robar cable de coure a Begur, al Baix Empordà. Els fets es remunten a aquest dimecres quan passaven pocs minuts de les dues del migdia. Un veí que passejava per la zona va donar l’avís als Mossos en veure la porta d’una caseta de transformació oberta i trobar un cos penjant, a uns tres metres d’alçada. La víctima duia unes tenalles a la mà. L’incident va tenir lloc a l’entrada del municipi, a tocar de la GI-653. El finat és un jove de nacionalitat marroquina i amb últim domicili conegut a Badalona.

Aquest dimarts la Guàrdia Civil va fer pública la detenció el passat mes d’octubre un treballador de manteniment de l’aeroport del Prat com a presumpte autor d’un delicte de furt de material elèctric. Els agents van obrir una investigació després de rebre diverses denúncies per part d’una de les empreses que opera a l’equipament, la qual havia detectat que s’estava sostraient coure de gran gruix. El cos va descobrir que el presumpte responsable desactivava l’enllumenat d’una torre amb potents focus que il·lumina la zona d’estacionament d’avions i trànsit de vehicles per no ser detectat durant el robatori.

Posteriorment, accedia a les bobines de la plataforma per extreure el coure, valorat en 18.000 euros. Aquesta activitat la realitzava sempre al torn de nit amb una durada de 30 minuts. Tal com ha explicat la Guàrdia Civil, la maniobra hauria pogut ocasionar un greu risc per la seguretat aèrea de l’aeroport.

No es tracta d’un problema aïllat, a principis d’octubre part dels veïns del poble de Franciac van queixar-se que portaven una setmana sense telèfon ni internet arran d’un robatori de cable. Els afectats asseguraven que Telefónica no els feia cas, perquè eren pocs. La portaveu de l’associació de veïns, Maria Àngels Prat, va explicar que quan hi intentaven parlar, saltava un contestador informant que s’estava treballant per resoldre l’avaria i reposar el cable.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a novembre 18, 2021 | 19:04
    fat boy novembre 18, 2021 | 19:04
    Sembla que s'ha acabat la rabia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa