Enxampat un conductor que multiplicava per sis la taxa d’alcohol permesa

Un altre conductor, surt de la via, quintuplicava la taxa

Els alcoholímetres dels Mossos de Trànsit de Girona han tingut feina aquesta setmana. Dos conductors han estat enxampats quintuplicant i sixtiplicant la taxa d’alcoholèmia permesa en només dos dies. Un d’ells va provocar una sortida de via i l’altre va ser alertat pels altres conductors de la carretera.

El primer va ser el passat 5 de juny, quan els Mossos van assistir a una sortida de via a la Jonquera, a la NII d’una furgoneta, a les deu de la nit. En arribar la patrulla, van comprovar que el vehicle ocupava part del carril contrari i el conductor, que havia resultat il·lès, presentava evidents símptomes d’anar generosament engatat. La prova va donar un resultat positiu d’1,19 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, quasi cinc vegades més de la taxa màxima permesa. Per aquest motiu, se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i es va immobilitzar el vehicle. El conductor té 56 anys i té la nacionalitat polonesa. El jutge de Figueres el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El segon

D’altra banda, el dia 6 mossos de trànsit van denunciar penalment un conductor, de nacionalitat hondurenya i veí de Girona, per un altre alcoholèmia. En aquest cas, al voltant de dos quarts d’onze del vespre, diversos usuaris de la C-250, al seu pas per Quart, van alertar als Mossos de la presència d’un turisme que circulava de manera erràtica.

Els agents van aturar el vehicle i van comprovar que el conductor presentava símptomes d’anar begudíssim. En sotmetre’s a la prova, va donar un resultat positiu d’1.41mg/l, gairebé sextuplicava la taxa màxima permesa.El conductor va quedar denunciat penalment amb l’obligació de comparèixer davant del jutjat d’Instrucció de Girona el dia 10 de juny i el vehicle va quedar immobilitzat

Nou comentari