El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Enxampat un conductor que multiplicava per sis la taxa d’alcohol permesa
  • CA

Els alcoholímetres dels Mossos de Trànsit de Girona han tingut feina aquesta setmana. Dos conductors han estat enxampats quintuplicant i sixtiplicant la taxa d’alcoholèmia permesa en només dos dies. Un d’ells va provocar una sortida de via i l’altre va ser alertat pels altres conductors de la carretera.

El primer va ser el passat 5 de juny, quan els Mossos van assistir a una sortida de via a la Jonquera, a la NII d’una furgoneta, a les deu de la nit. En arribar la patrulla, van comprovar que el vehicle ocupava part del carril contrari i el conductor, que havia resultat il·lès, presentava evidents símptomes d’anar generosament engatat. La prova va donar un resultat positiu d’1,19 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, quasi cinc vegades més de la taxa màxima permesa. Per aquest motiu, se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i es va immobilitzar el vehicle. El conductor té 56 anys i té la nacionalitat polonesa. El jutge de Figueres el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El segon

D’altra banda, el dia 6 mossos de trànsit van denunciar penalment un conductor, de nacionalitat hondurenya i veí de Girona, per un altre alcoholèmia. En aquest cas, al voltant de dos quarts d’onze del vespre, diversos usuaris de la C-250, al seu pas per Quart, van alertar als Mossos de la presència d’un turisme que circulava de manera erràtica.

Els agents van aturar el vehicle i van comprovar que el conductor presentava símptomes d’anar begudíssim. En sotmetre’s a la prova, va donar un resultat positiu d’1.41mg/l, gairebé sextuplicava la taxa màxima permesa.El conductor va quedar denunciat penalment amb l’obligació de comparèixer davant del jutjat d’Instrucció de Girona el dia 10 de juny i el vehicle va quedar immobilitzat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa