El kamikaze de l’AP7 duia el cadàver de la parella de copilot

L'home difunt feia almenys tres setmanes que havia mort, durant les quals havien estat a Itàlia, Madrid i Vilafranca

L’home de 66 anys detingut aquest dijous al migdia per circular més de 30 quilòmetres contra direcció a l’AP-7 duia el cadàver de la seva parella al seient el copilot. Quan el conductor ha tingut l’accident a l’altura de Jafre (Baix Empordà) i els Mossos d’Esquadra han descobert el cos, d’entrada ha donat diferents versions. Però al final ha acabat desmuntant-se i ha assegurat que s’estimava molt l’altre home, de 88 anys. Per l’estat en què es trobava el cos, feia almenys tres setmanes que havia mort. El detingut ha explicat que estaven fent un darrer viatge, un extrem que ara els Mossos d’Esquadra hauran de comprovar. Entre d’altres llocs, segons ha explicat havia passat per Itàlia, per Madrid i per Vilafranca del Penedès.

Cap a quarts de dotze del matí, els Mossos d’Esquadra han rebut un avís del centre de coordinació policial d’El Pertús, alertant-los que un cotxe estava a punt de creuar la frontera contra direcció. El conductor ja havia recorregut així uns 10 quilòmetres, després de trobar-se un control de la policia de fronteres francesa a l’alçada del Voló i haver girat cua de cop. Després de creuar la frontera, i entrar a l’AP7, el vehicle ha continuat circulant contra direcció gairebé 30 quilòmetres. En concret, fins a la sortida 5 –la que porta a l’Escala–, quan ha sortit de l’AP-7i ha començat a enfilar carreteres secundàries.

Els Mossos, que ja l’estaven perseguint i han desplegat diverses patrulles, l’han pogut atrapar a l’altura de Jafre. Allà, el conductor ha tingut un accident i ha sortit de la carretera, la GI-634, al punt quilomètric 4,3. Després del sinistre, els Mossos han descobert que al seient del copilot hi havia un cadàver. Estava tapat amb una manta i duia el cinturó de seguretat posat. El cos no tenia evidències d’haver mort de manera violenta.

Darrer viatge

Els Mossos han detingut el conductor per un delicte de conducció temerària. El detingut, d’origen gallec, té doble nacionalitat, suïssa i espanyola. Després que el visités un metge, els Mossos se l’han endut a la comissaria de la Bisbal d’Empordà. D’entrada, quan la policia li ha demanat per què viatjava amb un cadàver, l’home ha començat explicant tres versions diferents dels fets, totes relacionades amb la covid-19. Al final, però, ha acabat desmuntant-se i ha dit que s’estimava molt l’altre home, un suís de 88 anys. Segons ha dit el detingut, l’altre home patia una malaltia terminal i entre els dos havien decidit fer un darrer viatge. Durant el trajecte, és quan hauria mort. Un extrem que ara els Mossos d’Esquadra hauran d’aclarir.

La policia sí que ha comprovat (mitjançant els tiquets d’aparcament i autopista que hi havia al cotxe) que el vehicle havia circulat per Itàlia, Madrid i Vilafranca del Penedès. Es calcula l’home de 88 anys portava mort almenys unes tres setmanes, perquè algunes parts del cos ja estaven momificades. Al vehicle, la policia també hi ha trobat maletes i diferents objectes personals. Ara, els forenses faran l’autòpsia al cadàver a l’Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG) per determinar les causes de la mort. El conductor detingut, de moment, és a la comissaria de la Bisbal d’Empordà pendent de passar a disposició judicial.

Nou comentari