El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una cuinera de la presó Mas Enric, detinguda per entrar drogues al centre
  • CA

Una cuinera del Centre Penitenciari Mas d’Enric (El Catllar) ha estat detinguda per introduir droga i mòbils a la presó. Segons ha informat el mateix departament de Justícia, la detenció de la treballadora s’ha practicat aquest matí per part dels Mossos d’Esquadra, que han actuat en col·laboració amb Afers Penitenciaris.

L’atestat policia indica que la cuinera ha estat enxampada a quarts de vuit d’aquest matí, abans d’entrar al seu torn de treball. Les sospites de fa dies s’han acabat de confirmar en el control preventiu. De fet, els mateixos serveis d’informació del mateix centre penitenciari havien alertat que existien indicis que la dona podria estar introduint narcòtics i telèfons mòbils a la presó per encàrrec dels interns o al bescanvi.

Després d’un operatiu, les perquisicions policials s’han confirmat quan, en l’escorcoll dels seus efectes personals, s’ha trobat un paquet amb substàncies estupefaents i 5 telèfons mòbils. La policia interpreta que la seva intenció era introduir-los d’amagada i repartir-los a canvi de diners entre els interns. Les primeres informacions apunten que la droga és haixix. Els Mossos d’Esquadra ara n’analitzen la substància i la quantitat.

Els controls preventius són habituals a la presó, entre el personal i entre els visitants del centre, que utilitzen diversos sistemes per introduir objectes i matèries prohibidíssims dins el centre penitenciari. De fet, Justícia insisteix que Afers Penitenciaris té diversos protocols per la detecció d’aquest contraband entre familiars, visitants o personal de presons.

De moment, la cuinera ha estat apartada de les seves funcions i Justícia espera el resultat de la investigació per decidir la seva acció jurisdiccional a més de la denúncia que cursi la mateixa policia pels fets. El tràfic de drogues i de comunicacions és un dels punts febles de les presons, on es registren aquest tipus de delictes. De fet, durant el confinament molts problemes de convivència van arribar arran de la manca d’entrada de droga a les presons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa