El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Extingit un incendi a una fàbrica de productes químics a Sant Celoni
  • CA

Els Bombers ja han extingit un incendi que cremava en una fàbrica química de Sant Celoni aquest dimecres. L’avís s’ha enviat al voltant de les sis de la tarda i des de llavors 13 dotacions de bombers s’han traslladat al lloc dels fets per apagar les flames. Tot i que no ha estat un incendi ostentós, un dels principals problemes d’aquesta classe de focs és que es produeixen en plantes químiques, molt abundants a la població del Vallès Oriental i poden provocar fuites de productes nocius pels habitants del poble. Per aquest motiu i com a mesura preventiva l’empresa s’ha evacuat i Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del PLASEQCAT, que ha estat desactivada en el moment en el que s’ha declarat l’extinció de les flames.

La fàbrica celonina Ranke Química ha patit un incendi aquest dimecres. Aquesta nau, està situada a gairebé 59 quilòmetres de la carretera C-35 i ha estat al voltant de les sis de la tarda quan els bombers han rebut l’avís de què s’hi havia originat un foc. Hi han enviat 13 dotacions de Bombers de la Generalitat i també s’hi han desplaçat Mossos d’Esquadra i, de manera preventiva, 3 vehicles del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Les flames s’han pogut contenir en unes hores i s’ha acabat deduint que l’incendi havia estat causat per un quadre elèctric en possible mal estat. Tot i la rapidesa dels bombers, la fàbrica ha estat desallotjada per precaució, ja que al treballar amb productes nocius i químics es podia convertir en un lloc molt perillós.

Els incendis en plantes químiques

No és la primera vegada que s’activa la fase d’alerta del PLASEQCAT als voltants de Sant Celoni a acusa d’una averia a alguna de les fàbriques del poble, que treballen sobretot amb materials químics. De fet, la mateixa localitat està dotada d’alarmes per fuita de productes nocius i la població fa diversos simulacres durant l’any per saber com actuar en cas d’averia. Tot i això, fonts properes a l’incendi han afirmat que aquesta vegada han estat només mesures preventives i que en cap cas s’han hagut de posar en marxa les sirenes, els dissolvents i altres substàncies químiques del la fàbrica no han estat afectades.

Més notícies
Incendi al Pont de Vilomara, al Bages / Jordi Pujolar
VÍDEO | Els Bombers estabilitzen l’incendi del Bages
Notícia: VÍDEO | Els Bombers estabilitzen l’incendi del Bages
Comparteix
L'incendi del Bages ha cremat més de 1.600 hectàrees, de les quals més de 300 pertanyen al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena | ACN
El Govern suspèn acampades i altres activitats de lleure pel risc d’incendi
Notícia: El Govern suspèn acampades i altres activitats de lleure pel risc d’incendi
Comparteix
Aquestes iniciatives afectaran a 20 comarques i uns 275 municipis
Efectius d'emergència treballant en l'incendi de Castell d'Aro / ACN
Els Bombers donen per controlat l’incendi de Castell d’Aro
Notícia: Els Bombers donen per controlat l’incendi de Castell d’Aro
Comparteix
El foc hauria afectat 71.3 hectàrees
Una imatge de camions al seu pas per l'Ap7/ACN
Un incendi a l’AP-7 obliga a tallar el trànsit
Notícia: Un incendi a l’AP-7 obliga a tallar el trànsit
Comparteix
El foc s'ha declarat entre Agullana i la Jonquera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa