El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un incendi a l’AP-7 obliga a tallar el trànsit
  • CA

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat a les 18.04 hores d’aquest dissabte un incendi forestal entre Agullana i la Jonquera (Alt Empordà) que ha obligat a tallar l’autopista AP-7 en sentit sud, cap a Barcelona. Un vehicle avariat s’ha incendiat i el foc ha saltat a la vegetació propera a l’autopista, no gaire lluny de la línia del tren d’alta velocitat que connecta Figueres amb Perpinyà. Segons els Bombers, que han activat 23 dotacions i cinc d’elles aèries, el foc ha afectat unes 3,5 hectàrees.

Segons els Bombers, el foc afecta una part de bosc enclavada entre l’autopista i les vies del tren d’alta velocitat. El foc ha quedat estabilitzat a les 18.04, en espera d’informació oficial dels Agents Rurals.

El Servei Català de Trànsit està desviant la circulació per la sortida 2 cap a la N-II. Les darreres dades indiquen que augmenta als 5 km la cua a l’AP-7 fins al punt del desviament. També hi ha 3 km de cua a l’N-II.

Catalunya en alerta per la calor i el risc d’incendi

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va dir dimarts que la xifra de 200 incendis a Catalunya de la darrera setmana no es veia des de les onades d’incendis anys 90. D’aquesta manera, la situació extraordinària de la setmana passada, on una onada de calor va provocar que els conreus i boscos quedessin secs i per tant i hagués més perill d’incendis, ha fet que la conselleria d’Interior asseguri que la temporada d’incendis d’aquest estiu “serà molt dura”. En aquest context, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà també va destacar que aquesta darrera onada ha cremat gairebé 4.000 hectàrees i l’any passat se’n van cremar 2.400 en total.

Els incendis simultanis de la setmana passada han passat factura als boscos de diferents zones de Catalunya. Tot i que l’acció dinàmica i activa dels Bombers de la Generalitat -que han treballat de sol a sol per apagar les flames- ha aconseguit minimitzar els danys, hi ha hagut moltes zones afectades. Elena i Jordà han lamentat en unes declaracions aquest dilluns que en tant sols una setmana el país s’ha apropat a la línia d’incendis que va haver-hi en tot el 2022, any on se’n van produir 285. Davant d’aquesta situació, Elena ha dit que Catalunya afronta una de les campanyes d’incendis més difícils dels darrers anys i Jordà ha assenyalat que “el país es troba en una situació greu, extrema”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubilat. a juliol 01, 2022 | 20:05
    Jubilat. juliol 01, 2022 | 20:05
    Incendis forestals, col·lapse de carreteres i autopistes, accidents de trànsit, ofegats a les platges..... n'hi ha que de l'estiu en diuen el bon temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa